'Esnaf Destek Paketi'nden Çankırı'ya 100 milyon lira

'Esnaf Destek Paketi'nden Çankırı'ya 100 milyon lira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı "Esnaf Destek Paketi'nin limitini 150 milyar liraya çıkartıyoruz" açıklamasından sonra Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin hesabına bugün 100 milyon lira giriş gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından dün ATO Congresium'da düzenlen "Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması"nda açıklamalarda bulunmuş ve "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirdiğimiz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı. Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede, toplam 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı günden güne artıyor. Esnafımızın çok büyük teveccüh gösterdiği bu destek paketinin limitini 50 milyar lira ilaveyle toplamda 150 milyar liraya çıkartıyoruz. Ayrıca birinci ve ikinci risk grubunda bulunan ve halihazırda esnaf başına 500 bin lira olan kredi üst limitinden diğer risk gruplarındaki esnaflarımıza da haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getiriyoruz. Böylece, binlerce esnafımızın daha yüksek tutarda finansmana erişmesini temin ediyoruz." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra S.S. Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Akkdoğan'ı aradık ve konuyla ilgili gelişmeleri aktarmasını istedik. Başkan Akdoğan; "Dün Cumhurbaşkanı'mızın konuşmasından sonra bugün kooperatifimiz hesabına 100 milyon lira giriş yapıldı" dedi.

Başkan Akdoğan'a kredilerin alınması ve geriye ödenmesi konusunda sorduğumuz soruların sonucunda aldığımız cevaplardan derlediğimiz bilgiler şöyle:

- 2022 yılı içerisinde Çankırı'da esnaf yaklaşık 300 milyon lira kredi kullanmış. Kullanılan bu kredilerin gecikme ve aksama oranı binde 3.57.

- Bireysel kredi kullanma limiti bugün için 500 bin Türk Lirası.

- 500 bin lira kredi kullanan esnaf bunu; 5 yıl içerisinde 625 bin Türk Lirası olarak ödemek zorunda.

- Kredi kullananlar bu borçlanmayı aylık, 3 aylık ya da 6 aylık dilimler halinde ödeyebiliyorlar. Tercih edilen dilim ağırlıklı olarak 6 aylık ödeme.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler