Esnaftan Akşener'e: Koliyle yumurta satışı düşük. İnsanlar adede dönüyor!

Esnaftan Akşener'e: Koliyle yumurta satışı düşük. İnsanlar adede dönüyor!

İYİ Parti lideri Akşener'e esnaf ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Seçimleri kazanma konusunda endişemiz yok çünkü alternatif yok” sözleri soruldu. Akşener, sadece gülerek (ha ha ha) cevap verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Çankaya ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

"AYLIK 50 BİN TL GELİRİNİZ OLSA EV ALAMAZSINIZ"

Bir giyim mağazası sahibi, "Eskinin kaban fiyatına artık kazak var" derken Akşener de fiyatlar karşısında şaşkınlığını belirtti.

Bir başka esnaf da "Enflasyondan kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz ama ayakta durmaya çalışıyoruz" dedi.

Akşener, asgari ücretle geçim sıkıntısı çekenlerin anlattıklarını dinleyince, "2 asgari ücretle bir ev alma imkanı varken bugün 50 bin TL aylık geliriniz olsa alamazsınız" ifadelerini kullandı.

GÖÇMEN PAPAĞANINA EL KONULAN ESNAF: TÜRKİYE’DEKİ GÖÇMENLERE BİR ŞEY YAPMIYORSUNUZ

Akşener'in ziyaret ettiği esnaf, dükkanında bulunan Zeytin isimli papağana bir süreliğine devlet yetkilileri tarafından el konulduğunu belirterek, "Göçmen diye elimizden aldılar. Türkiye'de bir sürü göçmen var onlara bir şey yapmıyorsunuz bunu mu alıyorsunuz? Belgeleri hazırlattık öylece geri aldık?" dedi. Akşener de papağana "Türkiye hakkında ne düşünüyorsun?" diye sordu. Esnaf, "Şu anda karamsar" diye yanıt verdi.

ERDOĞAN’IN SEÇİM AÇIKLAMASINA GÜLEREK YANIT VERDİ

Akşener, esnaf ziyareti sırasında basın mensuplarının, "Sayın cumhurbaşkanın ‘Seçimleri kazanma konusunda endişemiz yok çünkü alternatif yok’ sözlerini nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna gülerek cevap verdi (ha ha ha).

YUMURTAYLA TANE HESABI

Akşener'in ziyaret ettiği yumurta satıcısı esnaf, "Koliyle yumurta satışı düşük. İnsanlar adede dönüyor. 30'u böldürüyor tane hesabı yapıyor. Şu anda böyle bir durum söz konusu. Geçen hafta yumurtanın kolisi 45,90 idi şu an 54,90. Sadece bir haftada oldu" diye konuştu.

STK VE KANAAT ÖNDERLERİ İLE BULUŞTU

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti öncesinde Çankayalı iş insanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile biraraya gelerek partisinin ülke sorunlarına çözüm yollarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler