Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti

Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti

2017-2018 yıllar arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak göre yapan AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilliğinden ve partisinden istifa etti.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliğinden istifasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Fakıbaba paylaşımında şöyle dedi:

"AK Parti Üyeliği ve milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı Milletime saygılarımla arz ediyorum.

2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum.

Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.

Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."

2022/10/20/fakibaba-istifa-twitter-resim-00.jpg

"ARTIK ÖZGÜRÜM"

Fakıbaba, istifasını duyurmasının ardından HALK TV'ye konuştu. Fakıbaba, "Çok mutluyum, rahatladım, artık özgürüm" dedi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı da Fakıbaba'nın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer kesin istifa ettiyse, istifası onaylanmış ve kesin Meclis'e gönderilmişse RTÜK üyeliği yeniden İYİ Parti'ye geçer" ifadelerini kullandı.

RANT KAVGASI

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 29 milyon 500 bin TL bedelle üç arsa için açtığı ihaleye Fakıbaba da tepki göstermişti. Fakıbaba, arsanın satılmak yerine konut yapılmasını önerdiği Başkan Beyazgül’e, "Astronomik kârı birkaç kişi kazanacağına, Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı?" diye sormuştu.

Fakıbaba, AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü etiketleyip, "Sayın başkanım, her bir dairesi 10-12 milyona satılmakta olan arsaları satmak yerine, belediye şirketi eliyle konut yapsanız, astronomik düzeydeki kârı, birkaç kişi kazanacağına Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı? Sevgi ve saygılarımla" mesajını paylaşmıştı.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Fakıbaba'nın istifasının ardından kulisler de hareketlendi. Eski AKP'li vekil İYİ Parti'ye geçeceğini açıkladı.

İYİ Parti'nin art arda transferler gerçekleştirdiğine ve bir yandan kurultay için düğmeye bastığına dikkat çeken Çelik, Zorlu'nun özellikle milliyetçi çevrelerin yakından tanıdığı bir akademisyen olduğunu vurgulamıştı.

"İYİ Parti'nin yakında özellikle Saray'ı rahatsız edecek çok ciddi bir iki daha transfer yapacağı" bilgisini aktaran Çelik şunları kaydetmişti:

"Aynen şu ifadeyi kullandı bana haberi veren İYİ Partili, 'Saray'ı da sarsacak sürpriz isimler, şimdilik isim veremiyoruz. Çok yakında.' Şunu sorduk, 'AKP'de siyaset yapmış isimler mi?'. 'Evet' yanıtını verdiler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler