Euroleague’un şampiyonu Real Madrid

Euroleague’un şampiyonu Real Madrid

Euroleague finalinde Olympiakos ile Real Madrid karşı karşıya geldi. İki ekibin mücadelesinde zafer 1 sayı farkla geldi...

EUROLEAGUE Final Four finalinde İspanya ekibi Real Madrid, Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u 79-78 yenerek şampiyon oldu.

Litvanya’nın Kaunas kentinde düzenlenen organizasyondaki yarı final maçlarında Fransa’nın Monaco takımını 76-62 mağlup eden Olympiakos ile bir diğer İspanya temsilcisi Barcelona'ya 78-66 üstünlük kuran Real Madrid, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanmak için sahaya çıktı.

Zalgirio Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini Yunanistan temsilcisi, 24-17 önde kapattı. Real Madrid, karşılaşmanın ikinci çeyreğine iyi başlayıp farkı eritirken, devreye 45-45 eşitlikle girildi. Üçüncü çeyreği Olympiakos, 63-59 üstün tamamlarken son periyot, büyük heyecana sahne oldu. Müsabakanın bitimine 3 saniye kala Real Madrid, Sergio Llull’un basketiyle 79-78 öne geçti ve maç da bu skorla sona erdi.

Şampiyonluğu getiren 2 sayılık basketi kaydeden Llull’un bu atışı, karşılaşmadaki tek isabetli atışı oldu. Llull, maçı 2 sayıyla tamamladı. İspanyol Chus Mateo başantrenörlüğündeki Real Madrid’de Sergio Rodriguez 15, Euroleague’in MVP’si seçilen Walter Tavares ise 13 sayıyla oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler