Evcil hayvanlarınız için en güvenilir mama proplan yavru köpek ve kedi mamaları

Evcil hayvanlarınız için en güvenilir mama proplan yavru köpek ve kedi mamaları

Bu dünyada bir denge oluşturduğumuz ve yaşam yolculuğumuzu beraber paylaştığımız hayvan yoldaşlarımızın, beslenme alışkanlıklarını düzenli bir rutine sokmak çok önemli.

Yavruluk dönemindeki hayvan dostlarımız daha özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Anne sütünden kesilmiş mini dostlarımızın katı mamaya geçiş döneminde, doğru ve sağlıklı mama kullanılmaması, bağışıklık sistemi gelişmediğinden gençlik hastalıkları gibi hayatlarını tehlikeye atan hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalırlar

Sağlıklı Patiler için Proplan Mama

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre yavruluk dönemini bitirmemiş hayvan dostlarımızın bakımında, besleme büyük bir rol oynuyor. Aşıları tamamlanmış ve veteriner hekimden sokak yürüyüşleri için onay alınmış yavrularda bile bağışıklık sistemini güçlendiren ve destekleyen yavru mamaların kullanılması gerekiyor.

Probiyotiklerin önemi

Proplan yavru köpek maması içerdiği probiyotikler sayesinde, yavru dostlarımızın ihtiyacı olan iyi bakterilerin besin yoluyla almasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu probiyotikler yavruluk sürecindeki minik dostumuzun iç organ parazitlerinden korunmasına antikor salınımının düzenlenmesine ve kemik gelişiminde yardımcı oluyor.

Katı Gıdalara Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek maması tüketimine başlayan yavru köpeğin süt dişleri artık katı mamayı çiğneyebilecek güce ulaşmış anlamına geliyor. İnsanların çiğneme alışkanlıklarından farklı olarak mamayı bir kaç parçaya ayırdıktan sonra mideye gönderen hayvan dostlarımızın, yeme alışkanlıklarını düzenlerken bu alışkanlığın bilincinde olunmalı. Kedi ve köpeklerde farklılık göstermeyen bu çiğneme alışkanlığı, birçok hayvan sever tarafından zorlanmak olarak algılanıyor. Ancak yavru dostlarımız için özel üretilen Proplan yavru köpek mamaları, yavru köpeğin çiğneme zorluğu çekmeden besinin tüketebilmesini sağlıyor.

Daha sağlıklı besinler mutlu bir yaşam yolculuğu

Bu dünyada bir denge oluşturduğumuz ve yaşam yolculuğumuzu beraber paylaştığımız hayvan yoldaşlarımızın, beslenme alışkanlıklarını düzenli bir rutine sokmak çok önemli. Bu rutinin dışına çıkıldığı gıdaların sadece ödül mamaları gibi hayvanlar için hazırlanmış gıdalar olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu gıdaların dışına çıkıldığında hayvan dostlarımızın metabolizmasının işleyişi hayati anlamda tehlikeye atılıyor. İnsanların kullandığı hayvansan yağlar, salçalı soslar ve buna benzer gıdalar, hayvanların metabolizmasının sindirebileceği, ayrıştırarak besinlerine bölebileceği ve tüketebileceği gıdalar olmadığından, hayvan dostlarımıza zarar veriyor. 

Kedilerin Metabolizması Daha Çok Etkileniyor

Kedi dostlarımızın biyolojik bakımdan daha hassas bir yapıya sahipler. Bu nedenle özellikle kedi kısırlaştırma operasyonu gördüyse, beslenme alışkanlıkları konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor. Kısırlaştırılmış kedilerde hızlı ve yüksek oranda kilo alımı sendromu yaşanması, sıklıkla karşılaşılan bir durum. Hormonal dengenin oturması sırasında, kedi dostumuzun düzenli egzersiz yapması ve besin diyetinin harfiyen uyuması konusunda sahiplerin dikkatli olması gerekiyor.

Yavrularda Oluşabilecek Hastalıklar Engellemek İçin Sağlıklı Besinler

Yavru kedilerin kemik gelişinin tamamlanması için, çeşitli oyunlarla egzersizlerinin devam ettirilmesinin yanı sıra,  onlar için hazırlanmış mamaların tüketmeleri önemli bir unsur oluşturuyor. Proplan yavru kedi maması hassas bir metabolizmaya sahip dostlarımızın ihtiyacı olan probiyotikleri alarak, sağlıklı bir yaşam sürmesi için alt zemini hazırlıyor. Problanın yavru mamaları, minik dostlarımızın, bağışıklığı doğrudan etkileyen bağırsak sorunlarını yaşamalarını engelliyor. Katı gıdalara yeni başlamış yavru kedi dostlarımızda oluşabilecek bağırsak hastalıklarının önüne geçen mamalar, içerdiği zengin gıdalarla minik dostlarımızın gençlik hasatlıklarıyla savaşmasında yardımcı oluyor.

Her bir kedinin kendine has alışkanlıkları, karakter özellikleri ve yapısı olduğu gibi tat zevkleri de farklıdır.  Köpeklere benzer olarak kendilerine has tat zevkleri olan kedi dostlarımız için çeşitli menüler sunan Proplan, uzman ekibi ve çalıştığı kliniklerin yönlendirmesiyle zengin menüleri minik dostlarımıza sunmamızı sağlıyor. Somonlu, hindili kuzu etli gibi birçok çeşidin yanı sıra Proplan markasının kediler için özel olarak hazırladığı yaş mamalar da minik dostlarımızın sağlığını korurken ağız tadına da hitap ediyor. Proplanın birbirinden zengin probiyotikler içeren ve lezzetli ürünlerini kurye mama sitesinden temin edebilirsiniz

Formun Üstü

Formun Altı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler