Evlat katili baba Harun Yıldız 'şizofren' olabilir mi?

Evlat katili baba Harun Yıldız 'şizofren' olabilir mi?

Çankırı'nın Yaylakent beldesi nüfusuna kayıtlı baba Harun Yıldız'ın 17 yaşındaki kızı Şeyma Yıldız'ı kendisine ait ruhsatlı silahından çıkan 2 kurşunla öldürmesinden sonra ortaya çıkan tek soru: Bir babayı kızını öldürecek kadar öfkelendiren ne olabilir?

6 Şubat günü Ankara'nın Çubuk ilçesinde babasının ruhsatlı silahından çıkan iki kurşunla yaşama veda eden Şeyma Yıldız'ın ölümü sosyal medyayı bir hayli meşgul etmişti. Hafta boyunca sosyal medyanın önemli ayaklarından  Twitter'da 'Evlat katili' bir babanın psikolojisi ve de ruh hali masaya yatırılmış, bazı hesaplarda baba-kız arasında 'ensest' bir ilişkinin dahi yaşanmış olabileceği ifade edilmiş ve bu görüş sosyal medyada dalga dalga yayılmıştı.

Sözcü18 Haber Merkezi olarak konuyla ilgili yaptığımız araştırma ve cinayet zanlısı Harun Yıldız'ın poliste verdiği ilk ifade doğrultusunda 17 yaşındaki Şeyma Yıldız'ın ölümünün ardındaki sır perdesini az da olsa aralayabilme ve işlenen cinayetin olası neden(ler)ini sıralamaya çalışacağız.

İFADESİNE GÖRE BABA HARUN YILDIZ, İNTERNETTE
KIZI ŞEYMA'NIN MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMİŞ!
Şeyma Yıldız cinayetinin zanlısı baba Harun Yıldız polisteki ilk ifadesinde “İnternette erkeklerle fotoğraflarını gördüm. Erkek arkadaşı olduğunu da öğrenince tartışmaya başladık. Erkeklerle gezmemesi için uyaracaktım ama tartışınca kendimi kaybettim, arabada bulunan tabanca ile vurdum. Öldüğünü görünce de korkup, yol kenarına bıraktım. Sonra kızımın cesedinin bulunduğu, polisin olayı araştırdığı ve beni aradığını öğrenince gelip teslim oldum” dediği olay sonrası bazı medya sayfalarında yer almıştı.

Haber merkezimizin Yıldız ailesine yakın isimlerden elde ettiği bilgiye göre, Harun Yıldız'ın polisteki ifadesinde yer alan "... İnternette erkeklerle fotoğraflarını gördüm" şeklindeki iddiası ile ilgili olay sonrası yapılan araştırmada ne polisin ne de savcılığın bu iddiayı destekleyen herhangi bir fotoğrafa ulaşamadığı öğrenildi.

HARUN YILDIZ: BEN BUGÜNLERDE BİRİNİ ÖLDÜRECEĞİM!
Evladı Şeyma Yıldız'ı öldürdüğü için halen Sincan Cezaevi'nde tutuklu olan Harun Yıldız, olaydan önce çevresinde görüştüğü bazı isimlere "Ben bugünlerde birini öldüreceğim!" dediği de iddia edildi. 

Şeyma Yıldız'ın Yaylakent beldesinde toprağa verildiği gün ortaya çıkan bu iddia cinayet zanlısı Harun Yıldız'ın ailesi ve yakın çevresince bilinmekte! Harun Yıldız'ın kızı Şeyma'ya da cinayet anı ve öncesindeki sürekli ve de ısrarla "O adamı ya da o adamları bana söyle!" şeklindeki telkinlerinin arka planında "İnternette erkeklerle fotoğraflarını gördüm" (!) iddiasını destekleyen bir tepkime olduğu çok açık.

BABA YILDIZ'IN BİLGİSAYARINDA İNCELEME SÜRÜYOR
Cinayet zanlısı baba Harun Yıldız'ın polisteki ilk ifadesinde dile getirdiği "İnternette erkeklerle fotoğraflarını gördüm" (!) iddiasını başta savunma avukatı olmak üzere olayı soruşturan savcılığın da mercek altına aldığı ve Yıldız'ı "evlat katili" yapan olayın miladı olarak kabul edildiğinden, kullanılan bilgisayardan giriş yapılan web sayfalarının titizlikle tarandığı öğrenildi.

YAPILACAK İNCELEME SONUCUNDA O GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMAZ İSE,
GERİYE TEK BİR SEÇENEK KALIYOR! O DA "BABA YILDIZ ŞİZOFREN OLABİLİR Mİ?"
İşlenen cinayetten sonra konuşan Şeyma Yıldız'ın annesi Emine Yıldız; "Eşim (Harun Yıldız), 16 senedir panik atak hastasıydı. Dışarıda ilaçlarını almıyormuş. 3-4 Gün olmuştu geleli, bir sıkıntısı vardı sordum, ‘Neyin var?’ diye, ‘benim derdimi bilme’ dedi. Ben şeker hastasıyım, benim şekerim çıkar diye bana bir şey demezdi. ‘Sen canını sıkma’ derdi bana. O gün kahvaltı hazırladım, kahvaltı yaptık. O gün doktora gitmesini söyledim. ‘Oğlum İlhami’ye söyleyelim de sana randevu alsın’ dedim. ‘İlhami’ye söyleme, üzülmesinler’ dedi. ‘Panik atak beni bunaltıyor, bu ara sabahlara kadar uyutamıyor’ dedi." şeklinde konuşmuştu.

Emine Yıldız'ın söyledikleriyle birlikte içeriği henüz doğrulanamayan "İnternette erkeklerle birlikte fotoğrafını gördüm" (!) cümlesini ardı ardına koyduğumuzda cinayet zanlısı baba Harun Yıldız'la ilgili çok fazla seçenek geriye kalmıyor!

Şeyma Yıldız, annesi Emine Yıldız'ın babası Harun Yıldız ile ilgili ifade ettiği "16 Yıldır panik atak hastasıydı" (!) şeklindeki değerlendirmesini de önümüze koyduğumuzda; Taşıdığı hastalığı önemsememiş, tedaviyi reddetmiş bir 'şizofren' babanın kurşunlarıyla hayata veda etmiş gencecik bir 'kurban' olarak karşımıza çıkıyor.

Ve bu olası ihtimal dahi bizleri ziyadesiyle kahrediyor...

ŞİZOFREN NEDİR?
Şizofren bir bireyin davranışlarını, hareketlerini, gerçeği algılayış şeklini ve düşüncelerini çarpıtarak değiştiren, ailesi ve sosyal çevresi ile ilişkilerini bozan psikiyatrik bir hastalıktır. Ciddi ve kronik bir hastalık olan şizofrenide hastalar gerçeklikle arasındaki bağlantısını yitirerek farklı davranışlar sergilemeye, gerçek olmayan olaylara inanmaya ve kişiliklerini değiştirmeye eğilim gösterir. Hayat boyu süren bir hastalıktır ve bu nedenle sürekli olarak tedavi gerektirir. Doğru tedavi ile şizofreni hastalarında hastalık kontrol altına alınabilir. Bu sayede hastalar sağlıklı bir birey olarak yaşamını sürdürebilir, sosyal ilişkilerinde ve iş hayatlarında başarılı olabilir. Tedavi süreci, yapılan en küçük bir ihmalde hastalığın yeniden nüksünü tetikleyebileceğinden büyük bir özen ve hassasiyet gerektirir. Bu nedenle hastalığı kontrol altında bulunan kişiler de düzenli olarak psikiyatrik muayeneden geçirilmeye devam edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler