EYT perşembe günü komisyonda görüşülecek

EYT perşembe günü komisyonda görüşülecek

EYT'de sona geliniyor! Şubat ayı içerisinde Meclis'ten geçmesi ve yasalaşması beklenen Kanun Teklifi Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

KAMUOYUNDA merakla beklenen ve EYT’liler olarak bilinen yaklaşık 5 milyon sigortalı çalışanı ilgilendiren EYT ile ilgili Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2 Şubat Perşembe günü saat 11:00'de görüşülecek.

2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifinin Meclis'e sunulmasının ardından düzenlemenin bir an önce yasalaşması bekleniyor.

Şubat ayı içerisinde Meclis'ten geçmesi beklenen düzenlemede kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl hizmet süresi şartı aranıyor. Ayrıca;

♦️ Prim günü ve çalışma süresini dolduran emekli olacak

♦️ EYT düzenlemesi Şubat'ta yürürlüğe girecek

♦️ Emeklilik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

♦️ İlk maaşlar Mart ayında yatacak

♦️ En düşük emekli maaşı ise 5.500 TL oluyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı 'Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, ilgili bakanlıkları, işçi ve işveren kuruluşlarını, dernek ve platformları da davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler