Eyüpoğlu'ndan haberimizle ilgili düzeltme - Tekzip

Eyüpoğlu'ndan haberimizle ilgili düzeltme - Tekzip

Sözcü18 sayfalarında yer alan "Pandemi yasaklarını takan yok! Çankırı'da restoranda düğün" başlıklı haberimize konu olan Eyüpoğlu Restorant'dan noter aracılığı ile ihtarname (tekzip) yazısı aldık. Firmanın cevap hakkını yayımlıyoruz...

İHTARNAME

İHTAR EDEN : Eyüpoğlu Turizm İnşaat İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
              Abdulhalik Renda Mah. Ankara Cad. No:52/ A Merkez ÇANKIRI


İHTAR EDİLEN: Vedat BEKİ
    İletişim        : [email protected] 
              Adres …..

KONU :  Düzeltme ve cevap yazısının yayımlanmasına ilişkin ihtarımıza ilişkindir.


AÇIKLAMALAR    :

1) İmtiyaz sahibi olduğunuz ve yer sağlayıcı Sözcü 18 olan ve www.sozcu18.com adresinden yayın yapan haber sitenizde 23.11.2020 tarihinde “Pandemi Yasaklarını Takan Yok! Çankırı’da Restoranda Düğün!” başlıklı haberinizde Eyüpoğlu Yol Şubemiz görüntüleri kullanılarak gerçeğe aykırı olmakla anılı haberde yer alan hususlara ilişkin olarak açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

İLGİLİ HABER
"Pandemi yasaklarını takan yok! Çankırı'da restoranda düğün" - TIKLA
    
Anılı haberinizde gerçeğe aykırı olarak; Eyüpoğlu Yol Şubemizin tabela ve görselleri kullanılarak, ÇANKIRI’DA RESTORANDA DÜĞÜN! Başlığı kullanılmış, haber içeriğinde restoranda düğün yapıldığı yâda düğün yemeği verildiği, pandemi yasaklarının ihlal edildiği, restoranımıza şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve pandemi yasağından muaf olan kapsama kim yada kimler tarafından sokulduğu, usulsüz olarak yapılmış bir işlem var gibi sorulmuştur.

2-)  Yapmış olduğunuz haber gerçeğe aykırı olmakla işletmemize ve sahiplerine haksız olarak zarar vermektedir. İşletmemizin marka ve ticari haklarının ile işletmecilerinin kişilik haklarına zarar vermektedir. Bu sebeple aşağıda belirteceğimiz cevap ve düzeltme yazısını, 5187 sayılı Basın Kanunu’ nun 14. ve ilgili maddeleri uyarınca hiçbir düzeltme ve ekleme yapılmaksızın, yazı tarafınıza ulaştıktan sonra en çok 3 gün içerisinde, ilgili haberin yer aldığı sayfa şekli ile aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamanızı talep etmekteyiz. 

3-) Düzeltme yazısı “23.10.2020 tarihinde Çankırı’da Restoranda Düğün! Haberiniz GERÇEĞE AYKIRI OLARAK KALEME ALINMIŞTIR. Eyüpoğlu Yol Şubemizde ne haberde belirtilen tarihte ne öncesinde ne sonrasın DÜĞÜN YAPILMAMIŞTIR. İşletmemizde DÜĞÜN YEMEĞİ VERİLMEMİŞTİR.

İlimizde 3 farklı restoran işletmekle 2 tanesi şehir içinde olduğundan yasaklar kapsamında hizmet vermekte, 3. Restoranımız KONUMU GEREĞİ ŞEHİRLERARASI KARAYOLU ÜZERİNDE OLDUĞUNDAN pandemi yasaklarından muaf ancak mesafe kurallarına uygun olarak hizmet vermeye devam etmektedir. İşletmemiz şehirlerarası karayolu kenarında olduğundan YAYINLANAN GENELGE VE MEVZUAT GEREĞİ son yasaklardan muaftır. Bir imtiyaz yahut usulsüzlük bulunmamaktadır, aksine konumu gereği son genelge yasaklarından muaf tutulan işlememize yasakların uygulanması çalışma hürriyetinin ihlali ile suç oluşturacaktır.
 İşletme sahipleri olarak şehirde bulunan 2 restoranımızı yasaklar kapsamında çalıştırmaktayız. Habere konu yapılan Eyüpoğlu Yol Şubemizin normal şartlarda aynı anda misafir ağırlama kapasitesi 360 kişi iken pandemi kapsamında mesafe kurallarına uyulması ile aynı anda 150 kişiye düşürülmüştür. Habere konu yapılan gün işletmemizde yaklaşık 30 misafirlerimiz bulunmakla işletmemizde misafirlerimizin ateşi ölçülerek alınmakta, maske, hijyen ve mesafe kurallarına titizlikle uyulmaktadır. Tüm çalışanlarımız bilinçlendirilmiş, eğitilmiş ayrıca sağlık kontrolleri yapılmaktadır. Söz konusu haber başlığı ve içeriği ile gerçeğe aykırı olmakla kıymetli kamuoyunu bilgilendirmek gerekmiştir.   
    
4) Yukarıda sunmuş olduğumuz düzeltme ve yanıt metninin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun gösterdiği biçim ve koşullara uyularak yayınlanmasını, yayımlanmaması durumunda şikâyet ve dava yoluna başvuracağımızı bilgilerinize sunarız. …/…/…

İHTAR EDEN 

TEKZİP İLE İLGİLİ OLARAK SÖZCÜ18'DEN YANIT...

Sözcü18 Haber Merkezi olarak; sayfalarımızda yer alan "Pandemi yasaklarını takan yok! Çankırı'da restoranda düğün" başlıklı haberimize konu olan işyeri sahibinin noter aracılığı ile gönderdiği "düzeltme" ya da "tekzip"e verebileceğimiz İKİ cümlelik bir yanıtımız var:

- Pazar günü o mekanda yaşanılanlardan sonra yukarıdaki savunmaya kim inanır?

- Kadir İnanır...

Saygılarımızla...

SÖZCÜ18/Editör Vedat Beki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler