Fahri Kaya: Fabrikalarda 2014 model otobüs yok!

Fahri Kaya: Fabrikalarda 2014 model otobüs yok!

Çankırı Belediyesi'nin 'şehiriçi ulaşım' ihalesinde söz ihaleyi kazanan firma sahibinde...

Sözcü18 Haber Merkezi'nin gündeme getirdiği "Başkan Dinç Belediyeyi maddi zarara mı sokuyor?" başlıklı haberimizin yankıları halen devam ediyor.

29 Eylül 2014 tarihinde Çankırı Belediyesi Encümen Salonunda yapılan ihaleyi kazanan firma sahibi Fahri Kaya, gündeme taşıdığımız iddialarla ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin sorularını yanıtladı.

Kaya "İhalenin şartnamesinde belirtilen 2014 model halk otobüsü halen imalatçı olan fabrikalarda bulunmamakta. Bildiğiniz gibi yılsonu olduğu için imalatçı firmalar 2014 model araç üretimlerini sonlandırdılar. Bugün fabrikalarda üretilen araçların tamamı 2015 model. Ben başta Karsan olmak üzere Otokar yetkililerinden bu konuda yazılar alarak Çankırı Belediye Encümenine teslim ettim. Bununla birlikte 15 Ocak 2015 tarihine kadar da süre talebinde bulundum. İhale şartnamesinde belirtilen hususları yerine getirmenin gayreti içerisindeyim. Allah'ın izniyle bunu da yerine getireceğim" dedi. 

Fahri Kaya "İhale şartnamesini yerine getirmediğiniz takdirde maddi kaybınız ne kadar olacak?" şeklindeki soruya da "İhale teminatı ve diğer tutarlarla birlikte yaklaşık 220 bin tl dolayında bir kaybım olacak! Ancak buna mahal vermeden ben bu işten alnımın akıyla çıkacağım. Sizler de buna şahit olacaksınız" şeklinde yanıtladı.

Ulaşım ihalesini kazanan Kaya'ya "Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın bu işe soyunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorulduğunda "Onların bu işe nasıl ve neden girdiğini bilmiyorum. Ben içinde bulunduğum durumdan kurtulmak için yoğun çaba ve gayret gösteriyorum. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar" dedi.

BAŞKAN DİNÇ BÖYLESİNE BİR RİSKİ NEDEN ALIYOR?
Sözcü18 sayfalarında yayınlanan haber sonrası Haber Merkezimizi arayan ve isimlerinin saklı tutulmasını isteyen bazı okurlarımız "Belediye Başkanı İrfan Dinç ile yüklenici Fahri Kaya arasında menfaat ilişkisi yoksa, milletvekilliğine soyunmuş bir belediye başkanı genel seçimler öncesi böylesine bir riski neden alır?" sorusunu da ortaya attılar.

Öte yandan, Sözcü18 sayfalarında yer alan haberler sonrası Belediye Başkanı İrfan Dinç'in belediyenin hukuk bürosuyla yoğun bir mesai verdiği ve yaşanan süreçten hukuk çerçevesinde en zararsız bir şekilde nasıl sıyrılabileceği yönünde yöntem belirlenmesini talep ederken "Bu işin basına yansıması güzel olmadı! Bu saatten sonra Belediyeyi zarara sokacak bir eylem içerisinde olmamız mümkün değil" dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler