Fatih Karagümrük: 0 - Beşiktaş: 1

Fatih Karagümrük: 0 - Beşiktaş: 1

Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü mağlup ederek üst üste ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Son haftalarında formda ismi Michy Batshuayi, Beşiktaş'ı Karagümrük deplasmanında galibiyete taşıyan isim oldu.

Süper Lig’in 22. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Beşiktaş’ı konuk etti. Beşiktaş, Michy Batshuayi’nin penaltıdan attığı golle üç puana uzandı. Batshuayi üst üste üçüncü maçında da gol kaydetmiş oldu.

Beşiktaş bu sonuçla, dış sahada 122 gün sonra kazanmayı başardı. Siyah-beyazlılar en son 18 Eylül 2021'de Antalyaspor'u yenmişti. Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor deplasmanında galip gelmeyi başaran siyah-beyazlılar, dış sahada 8 maç aranın ardından galip geldi. Antalyaspor deplasmanında 2-0 geriye düşmesine karşın Rıdvan, Batshuayi ve Ghezzal'ın golleriyle 3-2 kazanmayı başaran Beşiktaş, o tarihten sonra rakip sahada çıktığı 8 maçta 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik almıştı.

Bu gol maçın sonucu belirlerken üst üste ikinci maçından da galibiyetle ayrılan Beşiktaş, puanını 35’e yükseltti. Fatih Karagümrük ise 30 puanda kaldı.

BATSHUAYI SERİYE BAĞLADI

Beşiktaş'ın Belçikalı forveti Michy Batshuayi, Karagümrük deplasmanında 39. dakikada kazanılan penaltıda topu ağlara gönderirken, bu sezon ilk kez üst üste 3 maçta fileleri havalandırmayı başardı.

Siyah-beyazlı ekip bu golle karşılaşmada 1-0 öne geçerken, Batshuayi de bu sezonki gol sayısını 9'a yükseltti. İkinci yarının ilk maçı olan Çaykur Rizespor karşısında gol sevinci yaşayan Batshuayi, geçtiğimiz hafta iç sahada oynanan Gaziantep FK mücadelesinde de karşılaşmanın tek golünü atarak takımına galibiyeti getirmişti. Karagümrük karşısında 39. dakikada kazanılan penaltıda fileleri havalandıran Belçikalı oyuncu, üst üste 3 maçta gol sevinci yaşadı.

Batshuayi en son 2016-2017 sezonunda üst üste 3 lig maçında gol atmayı başarmıştı. Chelsea forması giydiği dönemde ligin son 3 maçında da gol atan Batshuayi, o sezon kaydettiği 5 golün 4'ünü ligdeki son 3 mücadelede atmayı başardı. Batshuayi, son 2 maçta attığı 2 golle, takımına 1-0'lık skorlarla 6 puan kazandırdı.

PAS HATALARI DİKKAT ÇEKTİ

Pozisyon açısından kısır geçen, temponun fazla yükselmediği, genel anlamda seyir zevki açısında vasatı aşamayan karşılaşmada penaltıdan atılan tek gol, skoru belirledi. Fatih Karagümrük’ün ikinci yarıda risk alması, Beşiktaş’ın hızlı hücumlarla pozisyon araması ile zaman zaman artan tempoya rağmen, iki takım da ataklarını sonuçlandırmada genelde başarısız oldu.

Sık sık yapılan pas hataları, hedefi bulmayan ortalar ve final paslarındaki etkisizlik, karşılaşmayı orta saha mücadelesinden öteye götüremedi. Ancak eline geçirdiği skor avantajını korumayı başaran Beşiktaş, zorlu deplasmanda üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

TEK GOL PENALTIDAN

Karşılaşmada 37. dakika oynanırken Beşiktaş penaltı kazandı. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Rachid Ghezzal’in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Caner Erkin’in hava topu mücadelesinde elle oynaması sonucunda Hakem Halil Umut Meler beyaz noktayı gösterdi.

Kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Michy Batshuayi, yerden plase bir vuruşla topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu ve 39. dakikada Beşiktaş’ı öne geçirdi.

ATAKLAR SONUÇLANMADI

Oyun kurucusu Lucas Biglia’nın yokluğunda organize atak geliştirmekte zorlandığı gözlenen Fatih Karagümrük, Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu’nun kariyerinin en rahat maçlarından birini geçirmesine neden oldu.

Beşiktaş ise, 55. dakikadan sonra topla daha fazla oynamaya başlayan ve çok adamla hücum eden Fatih Karagümrük karşısında hızlı ataklarda etkili olabilecek fırsatlar yakaladı. Ancak bu hızlı hücumlar da çoğunlukla sonuca ulaşamadan sona erdi.

BEŞİKTAŞ SAVUNMADA SIKINTI ÇEKMEDİ

Beşiktaş 7 eksikle geldiği deplasmanda, özellikle savunma anlamında fazla zorlanmadı. Rakibine net fırsat vermeyen Beşiktaş, hücumda etkisiz bir oyun sergilese de, bulduğu tek golü korumayı başardı.

Fatih Karagümrük ise, sarı kart cezalısı olan Lucas Biglia ve maç öncesi ısınırken sakatlandığı için yedek kulübesine çekilen Aleksandar Pesic’i ve ülkesinin milli takımına giden Ahmed Musa’yı çok ararken, Pesic’in son 15 dakikada oyuna girmesi de Fatih Karagümrük’ün beraberlik sayısını bulmasına yardımcı olmadı.

Son bölümde baskısını arttıran Fatih Karagümrük, uzaktan şutlarla Beşiktaş kalesini yoklamaya başladı. Ancak bu şutlarda da Ersin Destanoğlu gole izin vermedi. Gol beklentisinin oldukça düşük geçtiği karşılaşma tek golle sonuçlandı.

ALEX TEIXEIRA 7 MAÇ SONRA

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Alex Teixeira, Karagümrük maçıyla birlikte ligde 7 maç aradan sonra kadroda yer aldı.

Giresunspor maçının ardından yaşadığı sakatlık sonrasında Kasımpaşa, Kayserispor, Fenerbahçe, Göztepe ve Konyaspor karşılaşmalarında forma giyemeyen yıldız oyuncu, daha sonra sakatlığını atlatıp Antalyaspor ile Katar'da oynanan Süper Kupa Finali'nde forma giymişti. Ancak Türkiye'ye döndükten sonra hastalanan Alex Teixeira, bu nedenle Çaykur Rizespor ve Gaziantep maçlarında da takımını yalnız bırakmıştı.

Brezilyalı futbolcu, Karagümrük maçında ise kadrodaki yerini aldı. Alex Teixeira, 88. dakikada Michy Batshuayi’nin yerine oyuna dahil oldu.

YENİ TRANSFER KADRODA

Fatih Karagümrük’ün İtalya Serie A ekibi Genoa’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Davide Biraschi, Beşiktaş maçının kadrosunda yer aldı. Dün takımla birlikte ilk antrenmanına çıkan İtalyan oyuncu, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Davide Biraschi, 90. dakikada Salih Dursun’un yerine Volkan Demirel tarafından oyuna sürüldü.

ÖNDER KARAVELİ’DEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, ligin 21’inci haftasında oynanan ve 1-0 kazanılan Gaziantep FK mücadelesinin ilk 11’ine göre 2’si zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Önder Karaveli, sakatlığı bulunan Welinton yerine cezası sona eren Domagoj Vida’ya, son antrenmanda sakatlanan genç oyuncu Emirhan İlkhan yerine Oğuzhan Özyakup’a, Güven Yalçın’ın yerine ise Cyle Larin’e forma verdi.

YILDIZ İSİM SON ANDA İLK 11’DEN ÇIKTI

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, ligin 21’inci haftasında 2-0 kazanılan Çaykur Rizespor maçının ilk 11’ine göre kadroda 3 değişiklik yaparak Beşiktaş karşısına çıktı. Genç teknik adam, cezalı olan iki oyuncu Ervin Zukanovic ile Lucas Biglia’nın yerine Caner Erkin ve Kristijan Bistrovic’e ilk 11’de şans verdi.

Volkan Demirel, maç öncesi ağrısı bulunan ve yedek soyunan ligin ‘Gol Kralı’ Aleksandar Pesic’in yerine ise Jimmy Durmaz’a forma verdi. Aleksandar Pesic, 76. dakikada Jimmy Durmaz’ın yerine oyuna girdi.

Süper Lig'de gecenin diğer karşılaşmasında;

Konyaspor: 1 - Adana Demirspor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler