Felakette ölü sayısı 297ye yükseldi

Felakette ölü sayısı 297'ye yükseldi

ABD tarihinin en ölümcül kasırgası 297 can aldı. Bazıları saatte 500 km hızla vuran hortumlar yerleşim birimlerini dümdüz etti.

ABD’nin güney ve güneydoğu eyaletleri son 40 yılın en büyük kasırga felaketini yaşıyor. Başta Alabama olmak üzere, toplam 7 eyalette hayati felç eden hortum ve kasırgalar en az 297 kişinin ölümüne neden oldu.
Bu eyaletlerde çarşamba günü irili ufaklı 120 hortum meydana geldi. Hızı zaman zaman saatte 215 kilometreye çıkan rüzgarların etkilediği yerler felaket bölgesi ilan edildi. İki binden fazla eyalet askeri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken ölü sayısının artabileceği haberleri de geldi. Alamaba’da yaşayan yaşlı bir kadın çatısı tamamen uçmuş evine bakarken “Burası bir savaş alanı gibi. Tek istediğim buradan gitmek” dedi.

abd-felaket-resim-04.jpg

Kökünden söküp attı
Uzmanlar bölgedeki en az bir hortumun F5, birçoğunun ise F4 şiddetinde olduğunu açıkladı. Hortumlar 1-5 arasında değerlendiriliyor. F5 hortumları saatte 419-512 kilometre hızla vuruyor. Hortum felaketinde en çok Alabama eyaleti kayıp verdi. Burada tam 184 kişi öldü. 180 bin nüfuslu Tuscaloosa kentinde ise kamera görünütleri hortumun önüne kattığı her şeyi kökünden söküp yüzlerce metre uzaklığa fırlattığı görüldü. Hortumlar, Alabama’nın yanı sıra, Mississippi (32 ölü), Tennessee (33 ölü), Georgia (14 ölü), Virginaia (8 ölü), Arkansas (11) ve Kentucky (2 ölü) eyaletlerinde hayatı felce uğrattı. Yalnızca Alabama eyaletinde 1 milyon kişi elektriksiz kaldı.

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler