Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 0

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 0

Kadıköy'de gelenek bozulmadı...

Sahasındaki her derbiye büyük baskıyla başlayın ve ilk dakikalarda gol bulmayı amaçlayan Fenerbahçe, bu kez Galatasaray'ın presiyle bunu yapamadı. Sarı kırmızılılar, ilk dakikalarda önemli fırsatla yakaladı. 4. dakikada defanstan seken topa Selçuk İnan gelişine nefis vurdu, Volkan Demirel aynı güzellikte çıkardı. 11. dakikada ilk yarının en tehlikeli atağında Umut'un savunma arkasına gönderdiği topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın, kalesinden ceza yayına kadar çıkan Volkan Demirel'in üzerinden aşırttığı top, üstten auta gitti.. 20. dakikadan sonra oyun üstünlüğünü ele alan Fenerbahçe, rakip kalede yoğun baskı kurdu. Kuyt'ın kaleye attığı 5 şutla etkili olmaya çalışan sarı lacivertliler dur diyen yer tutuşlarıyla Muslera oldu. Devre arasına da 0-0'lık beraberlikle girildi. 

İkinci yarıda ise tamamen Fenerbahçe baskısı vardı. Sarı kırmızılıları sahasından çıkartmayan ev sahibi ekip çok net fırsatları da kullanamadı. 60. dakikada Kuyt ile golü bulamayan Fenerbahçe, 5 dakika sonra inanılmaz bir fırsatı kullanamadı. Diego'nun direkten dönen şutunda Kuyt bomboş kaleye topu gönderemedi ve takımını öne geçirme fırsatını harcamış oldu. 81. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Mehmet Topal, bomboş durumdaki Kuyt'ı gördü, onun vuruşunda top Muslera'nın kapattığı köşeden  ağlara gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. 

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, hem 1999'dan beri evindeki Galatasaray'a karşı olan yenilmezliğini sürdürdü, hem de 2 maçlık galibiyet hasretine nokta koymuş oldu. Hamza Hamzaoğlu döneminde rakibine ilk yenilgisin tattıran Fenerbahçe puan farkını da 1'e indirmiş oldu. 12 maç sonra kaybeden Galatasaray ise 51 puanda kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler