Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi 1-1 sona erdi. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray derbisinde, takımının ilk 11'inde iki değişiklik yaptı.  Ülker Stadı'nda oynanan derbide Yanal, geçen hafta MKE Ankaragücü karşısındaki 11'inden biri zorunlu iki ismi değiştirdi. Yanal, Mauricio Isla'nın yerine Mathieu Valbuena, kırmızı kart cezalısı Mehmet Ekici'nin yerine ise Eljif Elmas'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Kalede Harun Tekin'i oynatan Ersun Yanal, savunma dörtlüsünü Nabil Dirar, Martin Skrtel, Serdar Aziz ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal ve Tolgay Arslan'a görev veren Yanal, kanatlarda Valbuena ile Victor Moses'i oynattı. Santrfor arkasında Eljif Elmas görev yaparken, ileri uçta Roberto Soldado forma giydi.

STOPERDE DONK-SEMİH İKİLİSİ
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ise stoperde Ryan Donk ve Semih Kaya'yı görevlendirdi.

Tecrübeli teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan Christian Luyindama ile Süper Lig'de aynı takımla yapılan müsabakada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Marcao'nun yerlerine Fenerbahçe karşısında savunmanın göbeğinde Donk ve Semih Kaya'yı tercih etti.

Galatasaray derbiye, Fernando Muslera, Mariano Filho, Semih Kaya, Ryan Donk, Martin Linnes, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru, Mbaye Diagne 11'i ile başladı.

İLK YARIDA HASAN ALİ KIRMIZI KART GÖRDÜ
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşa orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Fenerbahçe kaleye ilk isabetli şutunu 25. dakikada atarken, Galatasaray ise kaleyi tutan bir şuta imz atamadı. Ancak ilk yarının kader anı 42. dakikada yaşandı.  Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diagne, Hasan Ali Kaldırım tarafından düşürüldü. Hakem Ali Palabıyık, önce Hasan Ali Kaldırım'a sarı kart verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ali Palabıyık, kararını değiştirerek sarı-lacivertli oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

İkinci yarıya Galatasaray, Belhanda'nın yerine Emre'yi alarak başladı. bunun sonucunda fırsatlar yakalayan sarı kırmızılılar önce Linnes ile direği geçemedi. Ardından 66. dakikada Feghouli'nin ortasında Onyekuru takımını öne geçiren isim oldu. Onyekuru 12 gole ulaşarak sarı kırmızılı formayla en çok gol atan isim oldu. 

Ancak bu üstünlük 4 dakika sürdü. 70. dakikada Feghouli'nin kaybettiği topta Dirar içeri çevirdi. Soldado'nun bıraktığı topta Eljif takımına beraberliği getiren isim oldu. Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. 

Böylece Fenerbahçe deplasmanındaki galibiyet hasreti 20 yıla çıkan Galatasaray, Medipol Başakşehir'in puan kaybını değerlendiremedi ve puanını 56'ya çıkardı. Fenerbahçe ise 32 puanda. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler