Fenerbahçe: 2 - Altay: 1

Fenerbahçe: 2 - Altay: 1

Süper Lig 22. haftasında Altay'ı konuk eden Fenerbahçe, geriye düştüğü maçı kazanırken iki hafta sonra galibiyetle tanıştı ve 6,5 yıl sonra Kadıköy'de maça çıkan Teknik Direktör İsmail Kartal'a 'Hoş geldin' hediyesi armağan etti.

Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında Altay’ı ağırlayan Fenerbahçe, maçın başında geriye düşmesine rağmen geriden gelerek 2-1 galip geldi.

Ligde 3 maç sonra gol atan Altay, Teknik Direktör Mert Nobre’nin yeni görevindeki ilk maçında 14. dakikada Ahmed Rayan’ın golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi Fenerbahçe’nin baskısı 37’de sonuç verdi ve İrfan Can Kahveci skoru 1-1’e getirdi. İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, 72'nci dakikada Serdar Dursun ile 2-1’lik üstünlüğü yakaladı ve mücadeleyi bu skorla galip tamamladı. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci maçı 1 gol, 1 asistle tamamlarken oyundan alkışlarla ayrıldı.

Fenerbahçe ligde iki maç sonra 3 puana sahip olurken, Altay’ın galibiyet hasreti 15 maça çıktı. İzmir ekibi geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör Mustafa Denizli ile yollarını ayırmış ve Mert Nobre’yi takımın başına getirmişti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 36 yaptı ve 3. sıraya yükseldi. Altay ise, 18 puanla 18. sırada kaldı. Altay bir sonraki maçında Konyaspor’u ağırlarken, Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor’a konuk olacak.

İLK GOL 14’TE GELDİ

Kadıköy’deki maçta gol perdesini Altay açtı. İzmir temsilcisi, Fenerbahçe savunmasının hazırlıksız yakalandığı bir anda Ahmed Rayan’ın golüyle 14. dakikada üstünlüğü yakaladı. Thaciano’nun uzun pasıyla topla buluşan Ahmed Rayan hızla ilerledi ve ceza sahası içine girdi. Rayan’ın sağ çaprazdan yaptığı vuruş savunma oyunusu Kim Min Jae’ye çarparak ağlarla buluştu ve Altay skoru 1-0’a getirdi

İRFAN KAHVECİ’DEN BERABERLİK GOLÜ

Golden sonra rakip kalede beraberlik için baskı kuran sarı lacivertliler, 37. dakikada yaşanan bir karambolde golü buldu. Fenerbahçe, maçtaki ikinci şutunun sahibi İrfan Can Kahveci ile skoru 1-1’e getirdi. Ceza alanında topla buluşan İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun ile yaptığı verkaç sonrasında sağ çaprazdan ayak içiyle uzak köşeye yaptığı vuruşla golü buldu ve ilk yarı 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

SERDAR DURSUN’DAN GOLCÜ DOKUNUŞU

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlayan Fenerbahçe’de Nazım Sangare ve Enner Valencia oyuna dahil olurken, Attila Szalai ve Dimitris Pelkas kenara geldi. Sarı lacivertliler rakip kalede üst üste pozisyonlara girerken aranan üstünlük golü 71. dakikada Serdar Dursun’dan geldi. İrfan Can Kahveci’nin sağ çaprazdan ceza sahası içine ortaladığı serbest vuruşta, penaltı noktası üzerinde kafa vuruşu yapan Serdar Dursun, topu ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçiren isim oldu. Sarı lacivertlilerde 77. dakikada Miha Zajc ve Mesut Özil oyuna girerken, Jose Sosa ve İrfan Can Kahveci yedek kulübesinin yolunu tuttu.

İSMAİL KARTAL’A HEDİYE

Kalan dakikalarda Fenerbahçe yakaladığı fırsatları gole çeviremedi ve farkı arttırma şansını kullanamadı. Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Kadıköy’de 6,5 yıl sonra maça çıkan Teknik Direktör İsmail Kartal, sarı lacivertli taraftarla galibiyetle buluştu.

Süper Lig'de günün skorları:
Çaykur Rizespor: 0 - Antalyaspor: 0 (yarıda kaldı)
Göztepe: 2 - DG Sivasspor: 1
Kayserispor: 1 - Başakşehir FK: 0 
Trabzonspor: 1 - Giresunspor: 1
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler