Fenerbahçe: 2 - Manchester City: 1

Fenerbahçe: 2 - Manchester City: 1

Avrupa Ligi A Grubu 4. haftasında Fenerbahçe, İngiliz devi Manchester United'ı sahasında 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmaya temsilcimiz golle başladı. Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında ceza sahası sol çaprazında topa röveşatayla vuran Moussa Sow, topu ağlara gönderdi: 1-0 

Sarı lacivertliler, 24. dakikada Lens ile ikinci gole çok yaklaştı. Hollandalı yıldızın kafayla vurduğu top, az farkla yandan auta gitti.

34. dakikada sağ kanatta topla buluşan Rashford, ceza sahasına girdikten sonra altıpasa ortasını yaptı. Ibrahimovic'ten önce topa müdahale eden kaleci Volkan Demirel, mutlak bir golü önledi.

45+1. dakikada Alper Potuk'un sağdan ceza sahasına ortasında arka direkteki Sow'un uygun durumda kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf temsilcimiz Fenerbahçe oldu. Üst üstte ataklarla ManU kalesini ablukaya alan Fenerbahçe 59. dakikada Lens'in harika frikik golüyle skoru 2-0 yaptı. Ceza sahası dışından hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Lens, sağ ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci De Gea'nın solundan filelere gönderdi: 2-0

Maçın 69. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Lens'in sağdan ortasında savunma arkasına sarkan Emenike, kaleci De Gea ile karşı karşıya kaldı. Nijeryalı futbolcunun vuruşunda İspanyol file bekçisi ayaklarıyla topu çelerek, mutlak golü önledi. Temsilcimiz 75. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Emenike'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci De Gea, güçlükle kurtardı. Bu golden dört dakika sonra 79. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Lens'in altıpasa çevirdiği topu Emenike dokunamayınca Fenerbahçe bir kez daha mutlak bir golden yararlanamamış oldu. 

Karşılaşmanın 89. dakikasında Manchester United, farkı 1'e indirdi. Ceza sahası dışında topla buluşan Rooney, düzgün ve sert bir şut çıkarırken, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in sağından filelerle buluştu: 2-1

Dört takikalık uzatma dahil kalan bölümde başka gol olmayınca karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla puanını 7'ye çıkartan Fenerbahçe A Grubu'nda 1. sıraya yükselirken, Manchester United 6 puanla 3. sırada yer alıyor.

FENERBAHÇE: 2 - MANCHESTER UNITED: 1

STAT: Ülker

HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 82 Neustaedter), Lens, Volkan Şen (Dk. 68 Emenike), Sow (Dk. 87 İsmail Köybaşı)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Darmian, Rojo, Blind, Shaw, Schneiderlin (Dk. 46 Mata), Herrera, Pogba (Dk. 30 Ibrahimovic), Rashford (Dk. 61 Mkhitaryan), Martial, Rooney

GOLLER: Dk. 2 Sow, Dk. 59 Lens (Fenerbahçe), Dk. 89 Rooney (Manchester United)

SARI KARTLAR: Dk. 12 Schneiderlin, Dk. 18 Herrera, Dk. 73 Mata (Manchester United), Dk. 43 Volkan Demirel, Dk. 55 Alper Potuk, Dk. 71 Skrtel, Dk. 84 Şener Özbayraklı, Dk. 90+5 De Souza (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler