Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 1

Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 1

Türk futbolunun iki asırlık çınarı Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de 350. kez kozlarını paylaştı. Süper Lig’de 2019 yılının son derbisi olma özelliğini taşıyan mücadeleyi sarı lacivertliler 3-1 kazandı. 

Kadıköy’deki galibiyet serisini 5 maça çıkaran Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş derbisinde, ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti. Yanal, geçen hafta Demir Grup Sivasspor'a 3-1 kaybettikleri maçın ilk 11'inde zorunlu değişiklikler yaptı.

Yanal, kırmızı kart cezalısı Garry Rodrigues ile sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Sadık Çiftpınar'ı kadroya alamadı. Bu isimlerin yerine sarı-lacivertlilerde Jailson, Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci forma giydi.

Sakatlıkları bulunan Victor Moses, Hasan Ali Kaldırım ve Miha Zajc da derbi kadrosunda yer almadı. 

Beşiktaş teknik direktörü Abdullah Avcı ise, bu sezonun eleştirilen ismi Adem Ljajic'i yedek soyundurdu. Avcı, bu oyuncunun yerine Jeremain Lens'i ilk 11'de sahaya sürdü. Ljajic'in yerine ilk 11'de görev alan Lens, 5 maç sonra bu şansı yakaladı.

DERBİYE BÜYÜK İLGİ
Fenerbahçeli taraftarlar derbiye büyük ilgi gösterdi. Ülker Stadı tamamen dolarken, sarı-lacivertli taraftarlar sezonun Kadıköy'deki ilk derbisinde takımlarına destek oldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, seremoni sırasında ise maraton üst tribününde üzerinde "Sarı Kanaryalar" yazan dev Fenerbahçe bayrağı açtı.

AVCI'NIN İLK HEYECANI 
Abdullah Avcı, Beşiktaş Teknik Direktörü olarak Kadıköy'de ilk kez saha kenarında yer aldı.

Medipol Başakşehir'in başında yıllarca Ülker Stadı'nda takımını yöneten Avcı, Beşiktaş'ın başında bunu ilk kez yaşadı.

AHMET NUR ÇEBİ, TAKIMI YİNE YALNIZ BIRAKMADI 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, son maçlarda olduğu gibi derbi mücadelesi öncesi de teknik heyet ve oyuncularla BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya geldi.

Oyunculara moral veren Çebi, kafileyi Ülker Stadı'na uğurladı.

Siyah-beyazlı bazı taraftarlar da tesislere giderek zorlu maç öncesi oyunculara destek verdi. 

Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Siyah-beyazlılar, kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurdu.

Kadıköy'deki derbide ilk pozisyon sarı lacivertlilerden geldi. 2. dakikada sağdan Isla'nın ceza yayına pasında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin sol ayağıyla uzak direğe plase vuruşunda, kaleci Karius meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. Dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. 20. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Luiz Gustavo'nun ortası sonrası meşin yuvarlak ceza sahası içinde bulunan Rebocho'dan sekti. Pozisyonun devamında top oyun alanı dışına çıkınca, maçın hakemi Cüneyt Çakır, VAR sisteminden gelen uyarın üzerine saha kenarında pozisyonu yeniden izledi ve Rebocho'nun meşin yuvarlağa koluyla temas ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi.

23. Dakikada penaltı vuruşunu kullanan Kruse, topu ve kaleci Karius'u ters köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0.

32. Dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada rakibinden kaptığı topla kaleye yönelen Ozan Tufan'ın ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

45+5. dakikada Beşiktaş farkı 1'e indirdi. Caner Erkin'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Hutchinson'ın ayak koyduğu top ağlarla buluştu: 2-1.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Beşiktaş, 54. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahası dışında yapılan pas hatası sonrasında topla buluşan Burak Yılmaz, Altay ile karşı karşıya pozisyonda istediği vuruşu yapamadı. Açıyı iyi kapatan Altay Bayındır topu uzaklaştırmayı başardı. 

Fenerbahçe, 58. dakikada Vedat Muriç'in golüyle derbide farkı bir kez daha ikiye çıkardı. Mauricio Isla'nın ceza sahası içine yaptığı ortaya çok iyi vuran Kosovalı golcü, skoru 3-1 yaptı. 

Derbinin kalan bölümünde başka gol olmayınca 2019'un son derbisini Fenerbahçe 3-1 kazanan taraf oldu. 

Derbiden üç puanı üç golle alan Fenerbahçe, puanını 28'e çıkartarak puan tablosunda 3. sıraya yükseldi. Üst üstte ikinci mağlubiyetini alan Beşiktaş ise, 16. haftayı 27 puanla 4. sırada tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler