Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 4

Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 4

Beşiktaş 15 yıl sonra ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında yine tarih yazdı. Siyah beyazlı ekip 50.dakikada 10 kişi kaldığı mücadeleyi 4-3 kazandı.

Süper Lig 2020-2021 Sezonu 10. hafta mücadelesinde ezeli rakipleri karşı karşıya getiren derbide Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş, 3-4'lük skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Karşılaşmada Beşiktaş'ın gollerini 4 ve 20'nci dakikalarda V. Aboubakar, 53'de Necip Uysal ve 88'de F.N'Sakala kaydetti. Fenerbahçe'nin gollerini ise 34'de P. Cisse, 68 ve 90 artı 7'de Ozan Tufan kaydetti. 

DERBİDEN DAKİKALAR...
Nefesleri kesen Fenerbahçe Beşiktaş maçında ev sahibi ekip daha 50.saniyede pozisyon buldu.  Pelkas’ın sağdan ortasını iyi kontrol edemeyen Ozan Tufan eline geçen fırsatı yakalayamazken..

2. Dakikada Fenerbahçe çok net bir gol şansını değerlendiremedi. Sağdan Ozan'ın ara pasıyla çizgiye inen Pelkas'ın yerden içeri çevirdiği topun gelişine Perotti'nin şutunda meşin yuvarlak savunmada Rosier'e çarptı. Atağın devamında topu yeniden önünde bulan Perotti'nin sol ayağıyla altıpasın sağından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

4. Dakikada Beşiktaş öne geçti. Rakip yarı alanın ortalarında topu kontrol eden Larin, soldan bindiren Aboubakar'ı gördü. Bu oyuncunun ceza yayı üzerinde Lemos'tan sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla sert şutunda top ağlara gitti: 0-1.

20. Dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Sağdan topu kontrol eden Ghezzal'ın altıpasın önüne ortasına iyi yükselen Aboubakar'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-2.

34. Dakikada Fenerbahçe golü buldu. Hücum yönünün sağından Sosa'nın kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında iyi yükselen Tisserand'ın kafa vuruşunu Cisse ayağıyla tamamladı ve topu filelere gönderdi: 1-2.

39. Dakikada Aboubakar'ın ceza yayı üzerinden yerden şutunda savunmaya çarpan top direk dibinden kornere çıktı.

50. Dakikada Cyle Larin, rakibi Gökhan Gönül ile girdiği ikili mücadelede yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını sahada 10 kişi bıraktı.

53. Dakikada rakip ceza sahasında seken topu önünde bulan Josef de Souza'nın kale önüne doldurduğu topa iyi yükselen Necip Uysal, düzgün bir kafa vuruşuyla farkı tekrar ikiye çıkardı: 1-3.

68. Dakikada Kemal Ademi'nin rakip ceza sahası içerisinde kafayla indirdiği topu önünde bulan Dimitrios Pelkas'ın vuruşu direkten oyun alanına geri döndü; bu topu net bir gol vuruşuyla tamamlayarak farkı bire indiren isim ise Ozan Tufan oldu: 2-3.

88. Dakikada Kevin N'Koudou'nun sağ kanattan rakip ceza sahasına yerden ortaladığı topu bekletmeden tamamlayan Fabrice N'Sakala fileleri havalandırarak maçın skorunu tayin etti: 2-4.

90+7. Dakikada Welinton'un ceza sahası içerisinde rakibi Mame Thiam'a yaptığı müdahalenin ardından maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu, VAR'ın da uyarısıyla beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Ozan Tufan hata yapmadı ve maçın skorunu tayin etti: 3-4.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 16'ya yükselten konuk ekip Beşiktaş 4. sıraya yerleşirken, ev sahibi Fenerbahçe ise 20 puanla kendisine 3. sırada yer buldu.

Süper Lig'de günün diğer sonuçları:
BB Erzurumspor: 2 - Antalyaspor: 2
Aytemiz Alanyaspor: 1 - İH Konyaspor: 0
Kasımpaşa: 2 - Gençlerbirliği: 0

TFF 1. Lig'de günün sonuçları
Keçiörengücü: 1 - Adana Demirspor: 0
Bandırmaspor: 1 - Balıkesirspor: 0
Eskişehirspor: 0 - Altınordu: 2
Samsunspor: 2 - Tuzlaspor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler