Fenerbahçe, Alex ile sonuca gitti

Fenerbahçe, Alex ile sonuca gitti

Spor Toto Süper Lig'de dev derbide Fenerbahçe TT Arnea'da ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-1 yendi.

Galatasaray, yeni stadı Türk Telekom Arena'da ki ilk Fenerbahçe derbisinden galip gelerek taraftarlarıyla barışmak, Fenerbahçe ise 9 maçlık galibiyet serisini devam ettirmek amacındaydı.

Büyük bir şölen altında başlayan derbide Galatasaray, Kazım'la 14. dakikada öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Fenerbahçe önce yedek golcüsü Semih'le 75. dakikada beraberliği yakaladı. Dakikalar 88'i gösterirken Alex, kafayla ağları havalandırdı ve takımını galibiyete taşıdı. Spor Toto Süper ligde son 9 maçı da kazanan Fenerbahçe, aldığı 3 puanla galibiyet serisini 10'a çıkardı.

Yeni stadı Türk Telekom Arena'da ilk Fenerbahçe derbisinde rakibine yenilen Galatasaray ise bu sezon 13. kez yenildi. Sarı-kırmızılar ayrıca, Arena'daki ilk derbide yenilmenin hüznünü yaşadı.

Maça Galatasaray büyük bir baskıyla başladı. Özellikle sağ kanattan Kazım Kazım'ın getirdiği toplarla sarı-kırmızılar, Fenerbahçe kalesinde tehlike yaşattı. Dakikalar 14'ü gösterirken, Santos'un hatasında Kazım topu kaptı. Milli oyuncunun pasında Baros kaleye şutunu çekti. Volkan'dan dönen topu Kazım cezasahası sağ çaprazından kaleye gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Galatasaray'ın atakları devam etmesine karşın, yavaş yavaş Fenerbahçe oyunda eşitliği sağladı. Önce Gökhan Gönül'ün cezasahası sağ çaprazından sert şutunda top az farkla auta gitti. Alex'in 33. dakikada serbest vuruştan kaleye gönderdiği top da az farkla auta gitti.

Kalan dakikalarda ortasaha mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı Fenerbahçe, Selçuk - Semih değişikliğiyle başladı. Sarı-lacivertler oyunu Galatasaray yarısahasına yıkmaya çalışmasına karşın ilk dakikalarda etkili olamadı.

56. dakikada ise Cana yaklaşık 40 metreden süper bir vuruşla kaleye gönderirken, kaleci Volkan son anda topu kornere çeldi ve sarı-kırmızılar ikinci yarıda ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi.

57. dakikada ise Servet topu Fenerbahçe ağlarına gönderirken, Fırat Aydınus ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

66. dakikada ise Culio cezasahnası sol içinden ortasını yaptı. Altıpas önünde Stanuu'nun kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

75. dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşta ön direkte bomboş durumdaki Semih kafayı vurdu maça eşitlik geldi.

77. dakikada Galatasaray'da Yekta cezasahası içerisinde topla buluşup, ağları havalandırdı, yan hakemin ofsayt bayrağı Yekta'nın sevincini yarıda bıraktı.

78. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Andre Santos cezasahası sol içinde topu kaleye paralel gönderdi, Özer dar açıdan topu bomboş ağlar yerine direğin yanından auta gönderdi ve konuk ekip mutlak bir golden oldu.

87. dakikada ise Alex sahneye çıktı. Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasında Alex penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu. Top Galatasaray ağlarına gitti ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda skor değişmedi ve Fenerbahçe ezeli rakibini deplasmanda 2-1 yenerek, üstüste 10. galibiyetini aldı.

Galatasaray'da Milan Baros maç sonrası kırmızı kart gördü.

GALATASARAY-FENERBAHÇE

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 21.00 (Lig TV)
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Aytekin Durmaz

GALATASARAY: Zapata, Neill, Servet, Gökhan Zan, Hakan-Yekta, Cana, Culio, Kazım, Baros, Stancu

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, A.Santos, Selçuk, Cristian, Mehmet Topuz, Alex, Özer, Niang

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler