Fenerbahçe Beko Kızılyıldız karşısında liderliğini korudu: 93-79

Fenerbahçe Beko Kızılyıldız karşısında liderliğini korudu: 93-79

FENERBAHÇE Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 7. hafta maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı ağırladı.

FENERBAHÇE Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 7. hafta maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı ağırladı. Karşılaşmadan 93-79 galip ayrılan Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki 6. galibiyetine imza attı ve zirvedeki yerini korudu. Kaptan Melih Mahmutoğlu, Kızılyıldız karşısında 16 dakika süre aldığı maçta 5/8 üçlük isabeti bularak 20 sayı üretti ve daha önce 19 sayı olan EuroLeague kariyer rekorunu kırdı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçta Fenerbahçe Beko taraftarları tribünlerdeki yerini alırken, karşılaşmayı Kulüp Başkanı Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve futbolculardan Joao Pedro ve Arda Güler de izledi.

Maça Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis ve Johnathan Motley beşiyle başlayan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği de 24-23 önde geçerken; soyunma odasına da 42-41 üstün girdi.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

Tutuk başladığı ikinci yarının başında geriye düşen (46-50) Fenerbahçe Beko, Motley-Pierre ikilisinin devreye girmesiyle vites artırdı ve skoru 59-54 lehine çevirdi. Kızılyıldız’ın son üç dakikada sadece 3 sayı üretebildiği çeyrek, sarı-lacivertli ekibin 66-57 üstünlüğüyle geçildi.

Son periyotta oyunun kontrolünü elinde tutan sarı-lacivretliler, 33. dakikada Lazic’in üç sayısına Guduric ve Calathes’in üçlükleriyle yanıt verirken, rakibinin farkı azaltma çabalarını karşılıksız bıraktı. Melih Mahmutoğlu’nun üçlükleriyle (5/8) rakibinin direncini kıran (84-71) Fenerbahçe Beko, Sırp temsilcisini 93-79 mağlup etti.

Fenerbahçe Beko, 18 Kasım Cuma günü ise Panathinaikos’ konuk edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler