Fenerbahçe'ye Avrupa müjdesi

Fenerbahçe'ye Avrupa müjdesi

Sarı-lacivertli kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yaptığı Finansal Fair Play incelemesinden geçti. Lisansı onaylanan Fenerbahçe'nin, gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmesinin önünde bir engel kalmadı.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ve Galatasaray ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'ye TFF'den sevindirici haber geldi. UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) uygulaması çerçevesinde kulüpleri mali yönden denetleyen TFF, sarı-lacivertlilerin UEFA'nın düzenlediği organizasyonlarda mücadele etmesi için gerekli lisansı onayladı.

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; TFF tarafından Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemi çerçevesinde yapılan incelemede Fenerbahçe'nin gelir-gider dengesinin yerinde olduğu sonucuna varıldı. Konuyla ilgili resmi açıklamanın ise Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Fenerbahçe, şike dosyası nedeniyle UEFA'dan aldığı ceza yüzünden son 2 yıldır Avrupa kupalarından uzak kalmıştı. Bu sezon yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeyi hedefleyen Kanarya'nın tek çekincesi FFP kurallarıydı. Ancak gelen son haberle endişeler ortadan kalkmış oldu.

GALATASARAY'IN İNCELEMESİ SÜRÜYOR
Öte yandan TFF'nin Galatasaray'la ilgili incelemesinin sürdürdüğü öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulüp FFP kurallarına takılmamak ve gelecek yıl da Avrupa kupalarına katılabilmek için futbolculardan ‘alacağım yoktur’ imzası almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler