Fethiye'de orman yangını evlere sıçradı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangında bazı evler alevlere teslim oldu. Yangına müdahale devam ederken, evleri tahliye çalışmaları da sürüyor.
FETHİYE’nin Karagedik Mahallesi yakınlarında başlayarak Foça Mahallesi yönüne ilerleyen yangın, akşam saatlerinde rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla birlikte bölgede büyük panik yaşanırken, yangına havadan 1 adet gece görüşlü helikopter, karadan ise itfaiye ve orman ekipleriyle birlikte TOMA’lar müdahale ediyor. Vatandaşlar da söndürme ve tahliye çalışmalarına destek veriyor.
???? SON DAKİKA FETHİYE’DE ALEVLER EVLERE DAYANDI! HUZUREVİ TAHLİYE EDİLDİ! ????????
— Gazeteci Kenan Gürbüz (@kenan_gurbuz) August 28, 2026
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Alevler yerleşim alanlarına kadar yaklaşırken bazı evlerin yangından etkilendiği öğrenildi.
???? Çok sayıda… pic.twitter.com/Wm4ZZYgMKi
Yangının Fethiye Huzurevi çevresine kadar ulaşması üzerine tedbir amaçlı tahliye çalışmaları başlatıldı. Huzurevindeki yaşlıların güvenli bölgelere sevk edildiği öğrenildi.
Fethiye’de Yangın Evlere Sıçradı
— Toplumsal Muhalefet (@ToplumsalMht131) August 28, 2026
Muğla’nın Fethiye ilçesinde akşam saatlerinde yerleşim alanlarına yakın bir bölgede başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının çevredeki evlere sıçradığı bildirildi. pic.twitter.com/fMTs2lDp88
Alevlerin bazı evlere kadar ulaştığı ve bazı yerleşim alanlarının yangından etkilendiği bildirildi. Bölgede ekiplerin yoğun müdahalesi sürerken, rüzgâr nedeniyle yangının yayılma riski devam ediyor.





