FIFA Kadınlar Dünya Kupası ABD'nin

FIFA Kadınlar Dünya Kupası ABD'nin

ABD Hollanda canlı! ABD Hollanda maçı ile FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda final heyecanı yaşandı. 2-0 kazanan ABD, üst üste ikinci, toplamda ise dördüncü kez Dünya Kupası'nda zafere ulaştı.

ABD Hollanda maçı ile FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda final heyecanı yaşandı. Tarihte 8. kez düzenlenen turnuvada daha önce 3 şampiyonluk, 1 ikincilik 3 de üçüncülük elde eden ABD, Hollanda’yı 2-0 mağlup ederek üst üste 2. kez toplamda da 4. kez mutlu sona ulaştı. Firesiz olarak bütün turnuvalarda ilk üçe girmeyi başaran tecrübeli ABD’ye 4. kez Dünya Kupası’nı getiren golleri 61’de penaltıdan Megan Rapinoe ve 69’da Rose Lavelle kaydetti. Tarihinde ilk kez ilk dörde girmeyi başardığı turnuvada finale yükselen Hollanda ise ABD karşısında dirense de 61’deki penaltı golüyle geri düştü. Takımın direnci kırılırken farkın açılmasını önleyen ve takımını maçta tutan isim olağanüstü kurtarışlarıyla kaleci Sari van Veenendaal oldu. Megan Rapinoe FIFA tarafından “Maçın Oyuncusu” seçildi.

TARİHTE İLK KEZ! 
Zafere ulaşan ABD, bu kupayı üst üste kazanma başarısı gösteren ilk ülke oldu! ABD’nin yıldızları Alex Morgan ve Megan Rapinoe, turnuvayı 6’şar gol ve 3’er asistle tamamladı. Daha kısa sürede bu rakamlara ulaşan Rapinoe, Altın Ayakkabı’nın, Morgan ise Gümüş Ayakkabı aldı. Altın Eldiven ise Hollanda’nın kalecisi Sari van Veenendaal’e gitti. Megan Rapinoe ayrıca turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi ve Altın Top’un sahibi oldu. Gümüş Top, İngiliz Lucy Bronze’un, Bronz Top ise Rose Lavelle’in oldu. 

Tarihinde ikinci kez katıldığı Dünya Kupası’nda finale kadar yükselen Hollanda ise alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler