Fırtına ve yağmur birçok ilçede hayatı felce uğrattı

Fırtına ve yağmur birçok ilçede hayatı felce uğrattı

Aydın'ın Kuşadası, Nazilli ve Söke ilçelerinin yanı sıra İzmir, Bursa ve Balıkesir'de etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına ağaçları devirdi, yolları göle çevirdi.

Şiddetli yağmur ve fırtına Kuşadası'nı esir aldı. Yola devrilen ağaçlar, yağmur sularının getirdiği çöpler mazgalları tıkayınca ilçede trafik felç oldu. Birçok cadde ve bulvar sular altında kaldı.

Onlarca araç suların içinde kalırken, araçların içindekiler canlarını zor kurtardı. Marina önündeki AVM'de tüm iş yerleri ile Atatürk Bulvarı üzerindeki bir çok restoran ve eğlence mekanı yağmur sularıyla doldu.

SÖKE KUŞADASI KARAYOLU BİR SÜRE KAPANDI

Söke Kuşadası karayolunun Yavansu Mahallesi bölgesinde yolda biriken sular nedeniyle trafik durdu. Belediye alt yapı ekiplerinin uzun uğraşıları sonunda yol tek şeritli olarak trafiğe açıldı. İlçe garajı önünde 7 otomobil sel sularına kapıldı. Küçük çaplı kazalar yüzünden suya düşen birçok aracın plakalarını görevliler topladı.

KADINLAR DENİZİNDE YOLLAR ÇÖKTÜ

Kuşadası'nın ünlü mahallesi Kadınlar Denizi'nde tıkanan rögarlar nedeniyle caddelerde büyük yarıklar oluştu. Alt yapıda büyük hasar oluştuğu, trafoların da yağmur sularından etkilenmesi üzerine mahallenin bir bölümünde elektrikler kesildi.

İZMİR'DE SAĞANAK VE FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir'e yaptığı uyarıların ardından kentte sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Urla ilçesinde aniden başlayan sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi. Araçların sulara gömüldüğü ilçede sürücüler zor anlar yaşadı. Ekipler, suları tahliye etmek için çalışma başlattı.

Yine kent merkezinde de sağanak yağış ve fırtına etkiliydi. Fırtına, ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Çatı uçması nedeniyle bir araçta hasar meydana geldi. İzmir Kordon'da da yine sağanak yağış ve fırtınayla deniz seviyesi yükseldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz seferleri geçici olarak durduruldu.

Başta Urla ve çevre ilçelerde sağanak yağış ve fırtına etkisini gösterirken, kent merkezi de olumsuz koşullardan nasibini aldı. Fırtına, ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Çatı uçması nedeniyle bir araçta hasar meydana geldi. İzmir Kordon’da da yine sağanak yağış ve fırtınayla deniz seviyesi yükseldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz seferleri geçici olarak durduruldu.

DALGA, BETON BLOKLARI YERİNDEN KALDIRDI

Fırtına sebebiyle deniz seviyesini yükselirken, oluşan dalgalar sahil bandından bulunan yüzlerce kiloluk beton blokları yerinden kaldırdı. Cumhuriyet Meydanı’nda bazı ağaçların dalları koparken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent genelinde çalışmalarını sürdürdü.

BALIKESİR’DE YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yaptığı gök gürültülü yağış uyarısının ardından Balıkesir’de akşam saatlerinde beklenen yağmur başladı. İşten çıkan vatandaşlar, sağanak yağışa yakalandı. İş çıkışından dolayı yoğun olan trafiğe yağmur da eklenince şehir içi trafiği durma noktasına geldi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerinin saçak altlarına sığındı. Sağanak yağışın etkisini sürdürmesi bekleniyor.

BURSA'DA SAĞANAK VE DOLU YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Bursa’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede doluya dönüştü. Dolu yağışı, sağanak ve kuvvetli rüzgar sebebiyle bazı ağaçlar yola devrildi. Sokağa hazırlıksız çıkan vatandaşlar yağmurdan kaçmak için iş yerlerine ve otobüs duraklarına sığındı.

Yağış ve yoldaki su birikintileri sebebiyle araç sürücüleri de zorluk yaşadı. Otomobillerin sileceklerinin sağanak yağışta fayda etmediği ve sürücülerin zor anlar yaşadığı görüldü. Yaklaşık yarım saat süren sağanak ve dolu hayatı felç ederken daha sonra etkisini yitirdi.

SÖKE’DE YAĞMUR SONRASI SEL

Aydın'ın Batı kesimleri için yaptığı yarıların ardından Sahil kesimlerinde sağnak yağışlar gerçekleşmeye başladı. Zaman zaman sel baskınlarına neden olan yağışlarda Söke Yenidoğan adeta sele teslim oldu. Çok sayıda aracın da mahsur kaldığı yollarda zaman zaman trafik kazaları da yaşandı. Eve ve iş yerlerine sular basarken yollarda göçükler meydana geldi, pek çok yerde maddi hasarlar oluştu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yağışların aralıklarla devam ettiği bölgelerde metrekareye 51-110 kilogram arasında yağış düşmesinin beklendiğini herkesin olası sel felaketleri ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini duyurdu.

NAZİLLİ’DE 10 DAKİKALIK DOLU YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Aydın için dün yapılan açıklamada gök gürültülü sağanak yağışla metrekareye 51-110 kg arası yağış beklendiği belirtilerek vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı uyarılmıştı.

Beklenen yağışlar bugün Kuşadası ve Söke’de etkili olurken, Nazilli’de de hayatı olumsuz etkiledi. 10 dakika süren dolu yağışı cadde ve sokakları göle geçirdi. Sağanak yağış nedeniyle bazı apartmanların giriş katında bulunan daireleri ve iş yerlerini su bastı. İtfaiye ekipleri tarafından su baskınlarına müdahale edilerek suların tahliyesi için çalışma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler