FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya Eczacıbaşı'nın

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya Eczacıbaşı'nın

Eczacıbaşı Dynavit ile VB arasında oynanan FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finali müthiş heyecana sahne oldu. İki Türk takımının mücadelesinde şampiyonu final seti belirledi.

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde iki Türk ekibi Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank karşı karşıya geldi. Kulüpler Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez iki Türk takımının finalde karşılaştığı ve nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçı Eczacıbaşı Dynavit, final setinde 3-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Türk takımları, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda 8. kez şampiyon oldu.

1991 yılından bu yana Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye, 3 farklı takımla 8 kez şampiyonluğa ulaştı. VakıfBank'ın 4 kez ile zirvede yer aldığı organizasyonda Eczacıbaşı 3, Fenerbahçe ise 1 kez dünya şampiyonluğu elde etti.

DÜNYA VOLEYBOLUNA TÜRKİYE DAMGASI

2010'dan sonra dünya ve Avrupa voleyboluna adeta damga vuran Türk takımları, böylelikle uluslararası arenada 25. şampiyonluğuna ulaştı.

Türk takımları, dünyanın en büyüğünün belirlendiği turnuvaya da adeta damga vurdu. Beş farklı ülke takımının şampiyonluk yaşadığı turnuvada Türkiye, 8 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiye'yi VakıfBank 4, Eczacıbaşı 3, Fenerbahçe ise 1 şampiyonlukla zirveye taşıdı.

Türkiye'yi üçer şampiyonlukla Brezilya ve İtalya takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler