Flaş iddia: AKP'liler derse girmeden mezun olup 'hakim' ve 'savcı' oluyorlar

Flaş iddia: AKP'liler derse girmeden mezun olup 'hakim' ve 'savcı' oluyorlar

Sosyal medyada Mustafa Şentop’un Makedonya'daki Onursal Başkanı olduğu bir üniversitenin AKP’lilere sınavsız ve iş garantili hukuk mezuniyeti sağladığı iddiası ortaya atıldı.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Mustafa Şentop’un Onursal Başkanı olduğu Makendoya’daki Uluslararası Balkan Üniversitesi’yle ilgili sosyal medyadan flaş bir iddia geldi.

Meclis Başkanı Şentop’un Onursal Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin AKP’lillere sınavsız ve iş garantili hukuk mezuniyeti sağladığı öne sürüldü.

Sosyal medyada yayılan iddialara göre, hukuk fakültesinden mezun olan AKP’liler Türkiye’de kolaylıkla Hakim ve Savcı oluyor. Üstelik atanacakları bölgenin bile belli olduğu iddia edildi.

Üniversitenin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denkliğinin de olduğu öğrenildi.

Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı’na ait olan Uluslararası Balkan Ünviersitesi’yle ilgili bu iddiaya sosya medyadan çok sayı da tepki de geldi.

"Çocukların hayatlarını, haklarını çalıyorlar... Hesap verecekler hesap.., Oralarda başka üniversiteler de var sanırım. Sınav yok, devam yok. Basıyorsun parayı alıyorsun hukuk diplomasını. İyi işi…" şeklinde kullanıcılar tepki gösterdi.

ULUSLARARASI BALKAN ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Makedonya’nın başkenti Üsküp’te faaliyet gösteriyor. Üniversite Makedonya’da YÖK kılavuzunda yer alan ilk ve tek üniversite özelliği de taşıyor. Üniversitenin 2006 yılında kurulduğu öğrenildi. Üniversite Eğitim ve Kültür Vakfı 'ÜSKÜP' tarafından kuruldu.

mustafa-sento-tbmm-baskani-uskup-universite-resim-04.jpg

Öte yandan Mustafa Şentop’un üniversiteyi sık sık ziyaret ettiği, toplantılara katıldığı da ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler