Fransa 3-0 Irak

Fransa 3-0 Irak

FIFA 2026 Dünya Kupası (I) Grubu 2. maçında Fransa ile Irak takımları, ABD'nin Philadelphia kentindeki Philadelphia Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısında yağmur etkisini gösterirken, yıldırım tehlikesi nedeniyle maçın ikinci yarısı geç başladı.

FRANSA ile Irak Dünya Kupası (I) Grubu ikinci maçında Philadelphia Stadyumu'nda kozlarını paylaştı. Maçın ilk yarısını Fransa 1-0 önde kapatırken, hava muhalefeti ikinci yarının zamanında başlamasına engel oldu.
Stadyum yakınlarında tespit edilen yıldırım tehlikesi nedeniyle Fransa-Irak karşılaşmasının ikinci yarısının başlangıcı bir süre ertelendi.

İKİNCİ YARI TSİ SAAT 03:00'TE BAŞLADI

Karşılşamanın ikinci yarısı hava durumunun düzelmesinin ardından TSİ 03:00'te tekrar başladı. Maç toplamda 4 saate yakın bir süre boyunca sona ermemiş oldu.

FRANSIZLAR RAHAT KAZANDI

Hava muhalefeti nedeniyle ikinci yarının başlaması 2 saat geciken maçı, Fransa rahat kazandı. Sahadan 3-0 gibi net bir sonuçla ayrılan Fransızlar'a galibiyeti getiren golleri 14 ve 54. dakikalarda Kylian Mbappe ve 66'ncı dakikada Dembele kaydetti.

Fransa grupta puanını 6'ya yükseltti ve son 32 turunu garantiledi. Irak ise sıfır puanda kaldı.
(I) Grubu'ndaki son maçlarda Fransa-Norveç ve Irak-Senegal mücadeleleri oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.