Fransa Libyayı vurdu

Fransa Libya'yı vurdu

Fransız savaş uçağı ilk ateşi açtı

Kaddafi güçlerine karşı ilk ateş 18.45'te başladı ve Fransız uçağı Libya askeri aracını vurdu.

Fransız askeri kaynakları, biri izleme dördü saldırı uçağı olan uçakların Fransa'nın doğusundaki Saint-Dizier üssünden kalktığını belirtti. Kaynaklar, bu "keşif görevinin" bugün akşam üzeri boyunca devam etmesinin beklendiğini, uçakların Libya üzerindeki birkaç saatlik uçuş esnasında hiçbir zorlukla karşılaşmadığını kaydetti.

Fransız yetkililer, uçakların Libya tanklarını hedef alabileceklerini belirtti. Öte yandan İtalyan savaş uçaklarının da Libya semalarında gözlem görevine başladıkları kaydedildi. El Arabiye televizyonunun haberinde, ayrıntılı bilgi yer almadı.

KANADA UÇAKLARI DA LİBYA TOPRAKLARINDA

Öte yandan Kanada uçakları da Libya toprakları üzerinde keşif uçuşu yaptığı bildirildi. Kanada askeri sözcüsü, Libya'ya yönelik operasyon için iki günlük bir süreye ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

libya-bomba-ucak-resim-02.jpg

YAŞANANLARIN AYRINTILARI...

BM'nin 'Libya'ya Askeri müdahale yapılabilir' kararının ardından Kaddafi yönetiminin dün ateşkes ilan ettiğini açıklanmıştı. Ancak bugün Özellikle Bingazi'den şiddetli çatışma haberleri geldi. Tüm bu gelişmelerin ardından Fransız uçakları Libya semalarında keşif uçuşu yapmaya başladı. Akşam saatlerinde ise Fransız savaş uçakları, TSİ saatiyle 18.45'te Libya'da ilk bombalamayı bir askeri aracı hedef alarak yaptı.
 
Saat: 19:34 - ABD güçleri de füze saldırısı düzenleyecek
Akdeniz ve çevresinde konuşlu Amerikan savaş uçakları ve savaş gemilerinin, Fransa hava kuvvetlerinin Libya'da başlattıkları operasyona ilk aşamada katılmadıkları ancak ilerleyen saatlerde füze saldırılarıyla destek verecekleri ileri sürüldü.

AP'nin haberine göre Amerikalı yetkililer, füze saldırılarıyla, Libya hava savunma sistemlerinin hedef alınacağını belirtti.

ABD'nin, bu operasyona katılımını, en azından başlangıç aşamasında, "sınırlı tutmayı düşündüğünü" belirten bir yetkili, Libya hava savunma sistemlerini hedefleyerek Fransa ve diğer ülkelerin hava kuvvetlerine yardım sağlamış olacaklarını ifade etti. Yetkili bu kapsamda, Libya hedeflerine bugün Tomahawk füzeleriyle saldırıların beklenebileceğini ifade etti.

Yetkili, Libya'nın bu ilk operasyonlara tepkisine bağlı olarak, operasyonun diğer aşamalarının nasıl olacağının değerlendirileceğini kaydetti.

Saat: 19:19 - Fransa: Libya'da ilk hedefi yok ettik
Fransa Ordusu, Libya'da ilk hedefin vurularak yok edildiğini duyurdu. Vurulan hedefin askeri bir araç olduğu belirtildi.

Ordu Sözcüsü Laurent Teisseire, Muammer Kaddafi'nin isyancıların üzerine yürümesini durdurmaj amacıyla Bingazi'nin doğusunda 100 çarpı 150 kilometrelik bir alanda 20 uçakla faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Sözcü, Charles de Gaulle uçak gemisinin de yarın Libya'ya hareket edeceği bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler