FTX’in kurucusu Bankman-Fried, 250 milyon dolarlık kefaletle serbest

FTX’in kurucusu Bankman-Fried, 250 milyon dolarlık kefaletle serbest

Dolandırıcılıkla suçlanan FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried'ın 250 milyon dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakıldığı bildirildi.

FTX kripto borsasının çökmesiyle ilgili dolandırıcılık suçundan yargılanacak olan FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Gabriel Gorenstein, savunma avukatları ile federal savcılar arasında yapılan anlaşmanın ardından kararı açıkladı. Karar doğrultusunda, dolandırıcılık ve kara para aklama dahil 8 suçtan yargılanmayı bekleyen Bankman-Fried, duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı.

SIKI GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK

Bankman-Fried, kefalet tutarının bir kısmını karşılamak için öz sermaye olarak konulan Kaliforniya’daki ailesinin evinde sıkı gözetim altında tutulacak.

Kefalet şartları arasında, Bankman-Fried’ın elektronik kelepçe takması, mahkemeye çıkacağına dair yazılı bir belge imzalaması, pasaportunu teslim etmesi, 1000 dolar üzerindeki harcamalarda onay alması, akıl sağlığı raporu alması ve madde bağımlılığına ilişkin tedavi göreceğine dair yazılı bir rapor da imzalaması gerektiği yer aldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Bankman-Fried, ABD’nin suç duyurusunun ardından geçen hafta Bahamalar’da gözaltına alınmıştı. ABD’de federal savcılar, gözaltına alınan Bankman-Fried hakkında "dolandırıcılık", "finans yasalarını ihlal etmek" ve "kara para aklamak" dahil çeşitli suçlardan iddianame hazırlamıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da Bankman-Fried’ı yatırımcıları dolandırmakla suçlamıştı. Bankman-Fried, Bahamalar’dan ABD’ye iade edilmişti.

FTX’in üst düzey yöneticilerinden Caroline Ellison ve Gary Wang ise dolandırıcılıkla ilgili çeşitli suçlardan suçlu bulunmuş ve federal hükümetle işbirliği yapma yoluna gitmişti.

Kripto para borsası FTX, rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı. FTX, kasımda, ABD'de iflas sürecini başlatmış ve şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler