Futbol sahası yapımı hakkında en çok sorulan 7 soru ve cevabı

Futbol sahası yapımı hakkında en çok sorulan 7 soru ve cevabı

Futbola ilgi duyan hemen hemen herkesin merak ettiği bir soru da "Futbol sahası maliyet ne kadardır?" sorusudur. Bu yazımızda en çok sorulan soruları derledik. 

Futbol sahası yapımı hakkında birçok bilgi dolaşmaktadır. Bir futbol sahasını meydana getiren tüm bileşenler sahanın maliyetini, süresini etkilemektedir. Futbola ilgi duyan hemen hemen herkesin merak ettiği bir soru da "Futbol sahası maliyet ne kadardır?" sorusudur. Bu yazımızda en çok sorulan soruları derledik. 

Futbol sahası kaç m²’dir?

Futbol sahası kaç m² sorusuna cevap vermeden önce  hangi amaçla futbol sahası yapılacağı önemlidir. Ticari veya nizami futbol sahası yapımına karar verildikten sonra diğer bileşenler fiyatı etkilemektedir. Futbol sahası yapımı için m² fiyatları farklılık göstermektedir. Bu farklılığın sebepleri arasında kullanılan zemin ürünü yer almaktadır. Kullanılan zemin ürünü fiyatı etkileyen en önemli değişkendir.

Zemin ürünü olarak doğal çim kullanılacaksa uzun vadede oldukça maliyetli olabilmektedir. Yine zemin ürünü olarak hibrit ve suni çim de diğer alternatiflerdir. Suni çim ve hibrit uzun vadede oldukça iyi bir çözüm olacaktır. 

Saha yapımı için zemin seçenekleri nelerdir?

Saha yapımı 3 adet zemin seçeneği bulunmaktadır. Bunlar, hibrit, doğal çim ve suni çimdir. Hepsinin birbirine alternatif olumlu özellikleri bulunmaktadır.  

Doğal çim 
Doğal çim bakımı oldukça zahmetli bir zemin seçeneğidir. Nizami sahalarda genellikle tercih edilen doğal çimin bakımı hem maliyetli hem zahmetli olacağı için onun alternatifi olan hibrit son zamanlarda oldukça revaçtadır. Önemli olan oyun konforu olduğu için doğal çimin sağladığı konforu hibrit sahalarda sağlamaktadır.

Hibrit 
Hibrit, suni çim ve doğal çimin karışımından elde edilen zemin ürünüdür. Doğal çim konforunu sağlayan hibrit, bakım ve maliyet olarak doğal çimden avantajlıdır.

Suni Çim
Suni çim özellikle ticari futbol sahalarında kullanılmaktadır. Bakımı oldukça kolay olan suni çimin başka birçok avantajı bulunmaktadır. 

futbol-sahasi-7-soru-resim-0122.jpg

Futbol sahası maliyeti nasıl hesaplanır? 

Futbol sahası maliyeti hesaplarken tüm malzeme ve işçiliği göz önüne almalısınız. Sahanın lokasyonu, kullanılan zemin ürünü ve toplam m2 ürünün fiyatını belirlemektedir. 

Futbol sahası kaç dönüm araziye kurulur? 

Futbol sahası kaç dönüm araziye kurulur sorusunun net bir cevabı yoktur. Bu sahanın kaç m2 olacağı ile ilgilidir. Ticari amaçlı sahalar 1000 m2’den başlayarak farklı ölçülerde kurulabilir. Nizami sahalar ise 7700 m2 üzerinde kurulur. Yani ticari amaçlı sahalar için ortalama 1-3 dönüm arazi yeterli iken profesyonel sahalarda 7-8 dönüm arazi ideal olacaktır. 

Saha ne kadar sürede yapılır? 

Futbol sahası yapımı sahanın büyüklüğüne ve kullanılan zemin ürününe göre süresi değişmektedir.  Suni çim sahalar 2-4 hafta arasında tamamlanabilirken doğal çim ve hibrit de bu süre uzayabilmektedir. Doğal çimin uzama süresi zaman açısından en önemli belirleyicidir.  

Sahalarda kullanılan suni çimin ömrü ne kadar? 

Suni çim kullanılarak oluşturulan sahaların ömrü ortalama 6-8 sene arasındadır. Burada kullanılan suni çim ürünün kalitesi ve doğru bakımlarının yapılması oldukça önemlidir. Bakımları doğru yapılmayan suni çim 6-8’den önce yıpranabilir.

Sahalarda kullanılan suni çimin garantisi var mı? 

Suni çim üreticileri ürünlerine bir garanti süresi tanımaktadır. Bu garanti süresi ortalama 6-8 sene aralığındadır. Üretici ve sektörün lideri bir şirketten satın alınan suni çim uzun süre dayanıklı olacağı gibi herhangi bir problemde üretici firma ürününün arkasında duracaktır. Yani üründen kaynaklı bir problem de üretici şirket size yardımcı olacaktır.

Yine  bir çok ürün  UV ışınlarına karşı da garantilidir. Ürünlerde bir sararma olmayacağı garantilenir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler