Galatasaray: 2 - Altay: 2

Galatasaray: 2 - Altay: 2

Süper Lig 15. haftasında Altay'ı ağırlayan Galatasaray, son dakikalarda gelen penaltı golüyle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve ligdeki galibiyet hasreti dört maça çıktı.

Süper Lig’de uzun süredir kazanamayan Altay ve Galatasaray İstanbul’da kozlarını paylaştı. Geriye düştüğü maçın son anlarında öne geçmeyi başaran ev sahibi Galatasaray, VAR kararı sonrası gelen penaltı golüyle maçı 2-2’lik beraberlikle tamamladı. Karşılaşmanın 17. dakikasında Cesar Pinares’in golüyle Altay 1-0 öne geçerken, 34’te Halil Dervişoğlu maça 1-1’lik dengeyi getirdi. İkinci yarıda yoğun baskı kuran Galatasaray, 79’da Mbaye Diagne ile skoru 2-1’e getirdi. Ancak VAR kararıyla penaltı kazanan Altay 86. dakikada Karamoko Bamba’nın golüyle durumu 2-2 yaptı ve maç bu skorla sona erdi.

Galatasaray’ın ligdeki 3 puan hasreti dört maça çıktı ve 23 puanla lider Trabzonspor’un 16 puan gerisinde kaldı. İzmir temsilcisi Altay ise, galibiyet hasretini 8 maça çıkardı ve 18 puana ulaştı. Altay ligde bir sonraki maçında evinde Hatayspor’u konuk edecek. Galatasaray ise, Avrupa Ligi’nde Lazio deplasmanına gittikten sonra Sivasspor ile karşılaşacak.

KEREM OFSAYTA TAKILDI, ALTAY ATTI

Maçın 6. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile golü bulan Galatasaray ofsayta takıldı. Berkan Kutlu’nun savunmadan gönderdiği uzun pasta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, karşı karşıya pozisyonda kaleci Mateusz Lis’ten sıyrılarak yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. Ancak sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Dakikalar 17’yi gösterdiğinde konuk ekip Altay öne geçmeyi başardı. Leandro Kappel’in pasında sağ çaprazdan topla buluşan Cesar Pinares üç savunmacı karşısında şut açısı bulur bulmaz yaptığı plase vuruşta topu sol köşeden ağlara gönderdi ve Altay 1-0 öne geçti.

MOSTAFA İNANILMAZ KAÇIRDI, HALİL AFFETMEDİ

Karşılaşmanın 30. dakikasında Galatasaray inanılmaz bir gol kaçırdı. Sol kanattan atağa çıkan Patrick Van Aanholt’un ceza sahasına gönderdiği yerden sert ortasında altıpasta Mostafa Mohamed’in vuruşunda kaleci Mateusz Lis’in ayağına çarpan top sağ yan direkten dönüyor. Maçın 34. dakikasında savunmanın arkasına atılan uzun pasa Sofiane Feghouli hareket etti. Cezayirli futbolcunun bekletmeden ceza sahası içine yaptığı ortayı Halil Dervişoğlu penaltı noktası üzerinde tek vuruşla ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi. Golden sonra Altaylı futbolcuların faul itirazları ise sonuçsuz kaldı.

ÖNCE DIAGNE, SONRA BAMBA!

İkinci yarıda Altay kalesini ablukaya alan Galatasaray, sonradan oyuna giren Mbaye Diagne’nin kafa golüyle 2-1 öne geçti. Galatasaray’ın 79. dakikada sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Mbaye Diagne, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve öne geçti. Golden sonra beraberlik için Galatasaray kalesine yüklenen konuk ekip Altay, 83. dakikada penaltı vuruşu kazandı. Kullanılan kornerde İbrahim Öztürk’ün kafa vuruşu Berkan Kutlu’nun eline değince hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Bamba 86. dakikada topu ağlara göndererek skoru 2-2’ye getirdi.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Aytemiz Alanyaspor: 0 - DG Sivasspor: 1
Trabzonspor: 2 - Adana Demirspor: 0

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Bandırmaspor: 1 - Gençlerbirliği: 2
BB Erzurumspor: 3 - İstanbulspor: 1
Adanaspor: 1 - Tuzlaspor: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler