Galatasaray: 2 - Antalyaspor: 1

Galatasaray: 2 - Antalyaspor: 1

Süper Lig'in lideri Galatasaray durmak bilmiyor. Sahasında Fraport TAV Antalyaspor'u 2-1 mağlup eden sarı-kırmızılıların ligdeki galibiyet serisi 9 maça çıktı.

SPOR Toto Süper Lig’in 20. haftasında lider Galatasaray, sahasında Fraport TAV Antalyaspor’u konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray, 2-1 kazandı.

Galatasaray’ın gollerini Mauro Icardi ve Sherel Floranus (Kendi kalesine) atarken, Antalyaspor’un golü Luiz Adriano’dan geldi. Antalyaspor’da Sam Larsson’un şutu direğe takıldı. Luiz Andriano, uzatma dakikalarında kırmızı kart görerek Antalyaspor’u 10 kişi bıraktı.

Ligde üst üste dokuzuncu galibiyetini alan Galatasaray puanını 45’e yükseltirken, düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Antalyaspor 18 puanda kaldı.

MÜTHİŞ SERİ DEVAM ETTİ

Ligde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Antalyaspor karşısında galibiyet serisini 12 maça çıkardı. Galatasaray böylece oynadığı son 9 Süper Lig ve 3 de Türkiye Kupası maçlarından galibiyetle ayrılmayı başardı. Ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe ve Hatayspor, Türkiye Kupası’nda da Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Alanyaspor’u deviren Galatasaray, taraftarı önünde Antalyaspor’u da yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

Antalyaspor ise Süper Lig’de oynadığı son 6 maçta 4. yenilgisini alarak kötü gidişe Galatasaray karşısında da son veremedi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında atılan peş peşe goller sonucu belirledi. Galatasaray Mauro Icardi’nin 49. dakikada attığı gol ile Antalyaspor karşısında 1-0 öne geçti. Milot Rashica’nın pasında sağ kanatta topla buluşan Kerem Aktürkoğlu’nun ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Mauro Icardi kafa vuruşu ile sol köşeye kaleci Helton’un uzanamayacağı köşeye göndererek topu ağlarla buluşturdu.

ANTALYASPOR BERABERLİĞİ ÇABUK YAKALADI

Antalyaspor Luiz Adriano’nun 55. dakikada attığı gol ile Galatasaray karşısında 1-1’lik beraberliği yakaladı. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Soner Aydoğdu’nun ceza alanına gönderdiği ortasında Luiz Adriano kafa vuruşunda sol köşeye kaleci Fernando Muslera’nın uzanamayacağı noktaya gönderip topu ağlarla buluşturdu.

GALATASARAY DÖRT DAKİKA SONRA YENİDEN ÖNE GEÇTİ

Galatasaray Sherel Floranus’un kendi kalesine attığı gol ile Antalyaspor karşısında 59. dakikada tekrar öne geçti. Sacha Boey’in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Sergio Oliveira’nun kafa vuruşunda arka direğe doğru giden topu Sherel Floranus uzaklaştırmak isterken dizine çarpan topta topu kendi ağlarına gönderdi.

PENALTI KARARI VAR’DAN DÖNDÜ

Karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan, Mauro Icardi’nin şutunda Ömer Toprak’ın elle müdahalesi sonrası Galatasaray lehine penaltı kararı verdi. Penaltı pozisyonun izlemek için hakem Ali Şansalan VAR sistemi uyarısı ile pozisyonu izlemeye gitti. Ali Şansalan, penaltı pozisyonu öncesi Mauro Icardi’nin hava topu mücadelesinde Sherel Floranus’a faul yaptığı nedeni ile penaltı kararını ve Ömer Toprak’a gösterdiği sarı kartı iptal etti.

UZATMADA KIRMIZI KART

Antalyaspor 90+8. dakikada 10 kişi kaldı. Antalyaspor yarı sahasında yaşanan ikili mücadele sonrası Luiz Adriano kendisine faul yapan Abdülkerim Bardakcı’ya faulden sonra dirseği ile yüzüne müdahalede bulununca Ali Şansalan direkt kırmızı kart ile Luiz Adriano’yu oyundan attı.

TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Fraport TAV Antalyaspor ile yaptığı maça yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Hatayspor maçında çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle elektronik biletlerini iptal ettiği taraftarlar biletlerini devrederken, tribünler çok büyük oranda doldu.

EMRE TAŞDEMİR LİGDE 5 MAÇ SONRA SAHADA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor maçında savunmanın solunda Emre Taşdemir’e formayı verdi. Ligde son olarak 13. haftadaki Başakşehir karşılaşmasına ilk 11’de başlayan 27 yaşındaki futbolcu, 5 maç aradan sonra formasına kavuştu.

Galatasaray’da Haris Seferovic, Yusuf Demir, Kazımcan Karataş ve Mathias Ross ise maçın kadrosuna alınmadı.

Süper Lig'de günün diğer karşılaşmasında;

Kasımpaşa 1-3 Medipol Başakşehir

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Erzurumspor FK 0-1 Göztepe
Bandırmaspor 4-1 Tuzlaspor
Gençlerbirliiği 5-1 Boluspor
Altay 1-3 Pendikspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler