Galatasaray: 2 - BB Erzurumspor: 0

Galatasaray: 2 - BB Erzurumspor: 0

Süper Lig'in 27'nci haftasında Galatasaray, evinde BB Erzurumspor'u Mısırlı golcüsü Mostafa Mohamed'in iki golüyle geçerek 8 haftalık kazanma serisini sürdürdü.

Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ağırladı. Sarı-kırmızılılar, Mısırlı golcüsü Mostafa Mohamed'in attığı gollerle 2-0'lık galibiyete ulaştı ve liderliğini sürdürdü.

Aytemiz Alanyaspor maçının ilk 11'inde değişikliğe gitmeyen teknik direktör Fatih Terim; Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer Bayram, Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Arda Turan, Onyekuru, Mostafa Mohamed ilk 11'ini sahaya sürdü.

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise Mehmet Göktuğ Bakırbaş, Schwechlen, Da Costa, Teikeu, Butko, Cenk Ahmet Alkılıç, Omolo, Rahman Buğra Çağıran, Chahechouhe, Osman Çelik, Gomes ilk 11'ine şans verdi.

Sarı-kırmızılılar, 38. dakikada rakibi karşısında öne geçti. Emre Kılınç'ın ortasında Onyekuru altıpas içerisinde kafayı vurdu ancak kaleci Göktuğ gole izin vermedi. Seken topu iyi takip eden Mostafa Mohamed düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0'a getirdi.

Galatasaray, 40. dakikada Arda Turan ile 2. gole çok yaklaştı. BB Erzurumspor savunmasının uzaklaştıramadığı top, tecrübeli futbolcunun önünde kaldı. Arda Turan'ın sert şutu üst direkten oyun alanına geri döndü.

Rakibi karşısında baskısını artıran sarı-kırmızılılar, Mostafa Mohamed ile 45. dakikada bir gol daha buldu. Luyindama'nın ceza sahasına gönderdiği pasa hareketlenen Mısırlı futbolcu, dar açıdan çok sert bir vuruş yaptı ve üst direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Dakikalar 65'i gösterdiğinde Arda Turan, ceza yayı üzerindeki Emre Kılınç'ı topla buluşturdu. Emre Kılınç'ın düzgün vuruşu ağlarla buluştu ancak VAR incelemesinin ardından pozisyondan önce Henry Onyekuru'nun topu elle kontrol ettiği tespit edildi ve gol iptal edildi.

Mücadelede başka gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla birlikte Süper Lig'de üst üste 8. galibiyetini alan sarı kırmızılılar, puanını 57'ye çıkardı ve haftayı lider kapatmayı garantiledi. BB Erzurumspor ise 25 puanda kaldı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Alataş Hatayspor: 4 - MKE Ankaragücü: 1
Fatih Karagümrük: 2 - Aytemiz Alanyaspor: 0
Antalyaspor: 0 - Medipol Başakşehir FK: 0 
Çaykur Rizespor: 0 - DG Sivasspor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler