Galatasaray: 3 - İM Kayserispor: 1

Galatasaray: 3 - İM Kayserispor: 1

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında İstikbal Mobilya Kaysersipor'u 3-1 yendi ve Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü. 

Maça mutlak galibiyet parolasıyla giren Galatasaray, ilk tehlikeyi 7. dakikada yarattı ancak Feghouli'ye defans isin vermedi. 

15. dakikada konuk ekip, Ndiaye'nin büyük hatasında öne geçti. Hızlı gelişen İstikbal Mobilya Kayserispor atağında sağ kanatta topla buluşan Lopes, ceza sahasının sağına doğru derinlemesine pasını gönderdi. Chery ile hareketlenen Ndiaye, rakibinden önce topa müdahale etmesine rağmen dengesini kaybetti ve tehlikeyi uzaklaştıramadı. Topu alan ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Chery, daha uygun durumdaki Kravets'i gördü. Bu oyuncu, penaltı noktası yakınından yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. Kravets böylece ligin 2. yarısında 3 büyüklere gol atmış oldu. 

Bu gole Galatasaray'ın cevabı çok çabuk oldu. 16. dakikada Fernando'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Lung topu sektirdi, Diagne, altıpasta topu ağlara gönderi ve skoru eşitledi. Senegalli yıldız 27. golüne ulaştı. 

Golden sonra Galatasaray'ın baskısını artırması bekleniyordu ama konuk takım ilk yarının kalan bölümünde 3 net fırsatı kullanamadı. 

Bu pozisyonlardan sonra gol için bastıran Galatasaray 39. dakikada penaltı kazandı. Marcao'nun ceza sahası dışından sert şutunda hakem Arda Kardeşler, İstikbal Mobilya Kayserisporlu Lopes'in topa ceza sahası içinde elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Arda Kardeşler, 30. dakikada bir sarı kartı olan Lopes'i ikinci sarı karttan oyun dışında bıraktı. 42. dakikada penaltıyı kullanan Diagne, sert bir vuruşla topu kaleci Lung'un solundan ağlara yolladı. Diagne böylece hem gol sayısını 28'e çıkardı, hem de 11. penaltısını kazandı. 

Diagne golden hemen sonra bomboş durumda golü bulup hat-trick fırsatını kullanamadı. 

45+4. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Sağ bek Mariano'nun sağdan ortasında arka direğe hareketlenen sol bek Nagatomo altıpas gerisinde kafayla topu ağlara gönderdi. Sarı kırmızılı formayla ilk golünü atan Japon yıldız, son golünü 2014'te Inter formasıyla atmıştı. 

2. yarıda Galatasaray, Ndiaye ile çok önemli bir fırsatı kullanamazken konuk Kayserispor'un da bir topu direkten döndü. Oyunun büyük bölümünü rölantide götüren Galatasaray maçı 3-1 kazandı ve puanını 59'a çıkarıp Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü. 

Spor Toto Süper Lig'de günün sonuçları

Trabzonspor: 2 - Evkur Yeni Malatyaspor: 1
Göztepe: 0 - Erzurum Büyükşehir Belediyespor: 1
Akhisarspor: 1 - Antalyaspor: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler