Galatasaray: 4 - Teleset Mobilya Akhisarspor: 2

Galatasaray: 4 - Teleset Mobilya Akhisarspor: 2

Süper Lig'de Galatasaray 2-0 geriye düştüğü Akhisar maçını 4-2 ile çevirdi, zirve yolunda çok kritik bir galibiyet elde etti. Maç fazlasıyla zirveye yükselen Aslan derin bir nefes aldı.

Son haftalarda önemli rakiplere karşı alınan mağlubiyetler sonrası oldukça stresli bir karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılı ekip, 16. dakikada Maicon'un kendi kalesine attığı golle geriye düşerken, 45. dakikada Olcan Adın'ın bir kez daha fileleri havalandırmasıyla soyunda odasına 2-0 mağlup durumda girdi.

İkinci yarıda etkili olan Galatasaray, 49. dakikada Fernando, 51. dakikada Bafetimbi Gomis, 70. dakikada Belhanda ve 90+3. dakikada Sofiane Feghouli'nin golleriyle 4-2 üstünlük yakalayarak 3 puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla puanını 32'ye yükselten sarı-kırmızılı takım, maç fazlasıyla Medipol Başakşehir'in 2 puan önünde liderlik koltuğuna oturdu.

Öte yandan, Teleset Mobilya Akhisarspor'un ligdeki galibiyet hasreti ise 7 maça çıktı.

Süper Lig'in 15. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda 2 değişiklik dikkati çekti. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Igor Tudor, geride kalan hafta Beşiktaş'a karşı oynanan derbinin ilk 11'inde bazı değişikliklere gitmeyi tercih etti. Hırvat teknik adam, Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlayan oyunculardan Jason Denayer ve Garry Rodrigues'i Teleset Mobilya Akhisarspor maçının yedekleri arasında yer verirken, bu isimlerin yerine Martin Linnes ile Yasin Öztekin'i sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılılar, sakatlıkları bulunan iki oyuncusundan yoksun olarak Teleset Mobilya Akhisarspor karşısına çıktı. Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle bir süre daha takımdan uzak kalmaları beklenen Iasmin Latovlevici ile Tolga Ciğerci, bu maçta kadroya giremeyen isimler oldular.

Son maçlarda aldığı yenilgilerle koltuğu Medipol Başakşehir'e kaptıran Galatasaray seyircisi önünde yara sarma peşindeydi. Ancak maç sarı kırmızlıların istediği gibi başlamadı. 16. dakikada Maicon'un kendi kalesine attığı gol Aslantepe'de soğuk duş etkişi yarattı. İlk yarının devamında beraberlik için saldıran Aslan, Ndiaye ve Belhanda ile net fırsatları harcadı. 41. dakikada Miguel Lopes'in atılmasıyla Akhisar 10 kişi kaldı. 45. dakikada ise Muslera'nın büyük hatasını affetmeyen Olcan Adın ilk yarının skorunu belirledi: 0-2

İkinci yarıda yüksek bir tempoda başlayan sarı kırmızılılar Fernando 49. dakikada attığı harika golle skoru eşitledi. Brezilyalı böylece sarı kırmızılı formayla ikinci şutunda ilk golünü kaydetmiş oldu. 51. dakikada sahneye Bafetimbi Gomis çıktı. NDiaye'nin pasında hareketlenen Fransız golcü, bu sezon 14. golünü Akhisar ağlarına bıraktı.

Galibiyet golü için rakip kaleye saldıran Galatasaray, 68. dakikada Gomis'in atılmasıyla 10 kişi kaldı. Mustafa Yumlu ile girdiği tartışmanın ardından Fransız golcü hakem Ümit Öztürk'ten kırmızı kart gördü. 71. dakikada ise son haftaların tartışılan ismi Belhanda'nın golüyle sarı kırmızlılar 3-2 öne geçti. Uzatma anlarında Feghouli'nin golü skoru belirledi: 4-2

Böylece 32 puana yükselen Galatasaray maç fazlasıyla zirveye yükseldi.

GALATASARAY - TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: 4-2
STAT: Türk Telekom Stadı
HAKEM: Ümit Öztürk

GALATASARAY: Muslera, Mariano (Dk. 10 Denayer), Maicon (Dk. 46 Rodrigues), Serdar Aziz, Linnes (Dk. 69 Eren Derdiyok), Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Yasin Öztekin, Gomis
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: Lukac, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Kadir Keleş, Sissoko, Olcan Adın, Soner Aydoğdu, Aykut Çeviker (Dk. 73 Muğdat Çelik), Onur Ayık (Dk. 46 Alperen Babacan), Paulo Henrique (Dk. 54 Ömer Bayram)
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

GOLLER: Dk. 16 Maicon (Kendi kalesine), Dk. 45 Olcan Adın (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 49 Fernando, Dk. 51 Gomis, Dk. 70 Belhanda, Dk. 90+4 Feghouli (Galatasaray)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 43 Miguel Lopes (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 68 Gomis (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 17 Yasin Öztekin, Dk. 55 Feghouli, Dk. 90+2 Muslera (Galatasaray), Dk. 36 Sissoko, Dk. 63 Olcan Adın, Dk. 90 Orhan Taşdelen (Yedek kulübesinde) (Teleset Mobilya Akhisarspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler