Galatasaray Icardi'nin 2 golüyle Beşiktaş'ı 2-1 yendi

Galatasaray Icardi'nin 2 golüyle Beşiktaş'ı 2-1 yendi

Derbinin kahramanı Mauro Icardi, Hagi'nin rekorunu kırarak Galatasaray'ı zafere taşıdı. Beşiktaş, 10 kişi mücadele ettiği maçta son anlarda yıkıldı.

TRENDYOL Süper Lig 9. haftasında Beşiktaş’ı ağırlayan Galatasaray, 30. dakikada 10 kişi kalan rakibini son anlarda bulduğu penaltı golüyle 2-1 yendi ve yenilmezlik serisini sürdürdü. Beşiktaş’ın zirveyle arasındaki puan farkı biraz daha açılmış oldu.

Maçın 26. dakikasında Beşiktaş savunmasının hatasını değerlendiren Mauro Icardi, sarı kırmızılıları 1-0 öne geçiren isim oldu. Galatasaray formasıyla derbilerde 9 gole ulaşan Icardi, Gheorghe Hagi’ye ait rekoru kırdı.

Golü kalesinde gören Beşiktaş, 30. dakikada kaleci Mert Günok’un kırmızı kart görmesiyle ikinci şoku yaşadı ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlayan Beşiktaş teknik sorumlusu Burak Yılmaz’ın hamlesi 69. dakikada sonuç verdi ve Beşiktaş Alex Oxlade Chamberlain ile skoru 1-1’e getirdi.

Ancak dakikalar 82'yi gösterirken penaltı kazanan Galatasaray, Mauro Icardi’nin vuruşu ile gole çevirmesiyle 2-1 üstünlüğü ele geçirdi. Icardi ise, derbilerdeki gol sayısını 10’a yükseltirken, kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray bu sonuçla puanını 25 yaptı ve galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı Galatasaray hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde sahasında Bayern Münih’i ağırladıktan sonra ligde Rizespor’a konuk olacak. Beşiktaş ise, Bodo Glimt deplasmanına gittikten sonra evinde Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Trendyol Süper Lig'de günün diğer sonuçları:
Kayserispor 3-1 Çaykur Rizespor
Konyaspor 1-2 Pendikspor
Gaziantep FK 1-0 Antalyaspor

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Erzurumspor FK 0-1 Keçiörengücü
Tuzlaspor 1-2 Kocaelispor
Sakaryaspor 2-0 Adanaspor
Göztepe 3-0 Şanlıurfaspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler