Galatasaray son 10 dakikada yıkıldı

Galatasaray son 10 dakikada yıkıldı

Müthiş maçta lider Trabzonspor, İstanbul'da 1-0 geriden gelerek Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Son 2 maçında 4 puan kaybeden bordo mavili ekip 3. maçta son 10 dakikada bulduğu gollerle 3 puana uzandı.

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray NEF Stadyumu’nda seyircisi önünde lider Trabzonspor’a öne geçtiği maçı 2-1 kaybetti. Ligde son 11 maçta sadece tek galibiyet alabilen sarı kırmızılı takım 12. haftada da şeytanın bacağını kıramadı ve yeni hocası Dominec Torrent ile 3. maçında da galibiyete kavuşamadı. Son 2 haftada aldığı beraberliklerle 4 puan kaybeden Trabzonspor, 3. maçında Galatasaray’ı devirdi. Maçı uzun bir süre 1-0 geride götüren bordo mavililer 85’te Bakasetas ve 90+1’de Visca’nın golleriyle kazanmayı başardı. Şampiyonluk yolunda ciddi kan kayıpları yaşayan Abdullah Avcı’nın takımı zorlu deplasmanda son dakikalarda aldığı bu galibiyetle müthiş bir moral buldu ve liderliğini perçinledi.

Cimbom kritik maçın ilk yarısında VAR kararı sonrası verilen penaltıyla öne geçti. Oldukça iyi bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılı ekip ligin lideri karşısında net fırsatlar harcadı. İkinci yarı etkili olmaya çalışan Trabzonspor aradığı golü 85’te bularak maça ortak oldu.

Uzatmalarda Taylan Antalyalı’nın yaptığı büyük hata sonrası topu kapan Visca kaleci Fatih’i avlayarak 3 puanı Trabzonspor’a getirdi. Bordo mavili takım uzatmalarda gelen golle çılgın bir sevinç yaşadı.

TRABZONSPOR DERBİYİ YİNE VERMEDİ

Trabzonspor, bu sezon İstanbul’un üç büyük takımı karşısında yine kaybetmedi.
Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında sahasında Galatasaray’la 2-2 berabere kalırken, Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi, deplasmanda ise Beşiktaş’ı 2-1 yenmeyi başarmıştı. Karadeniz Fırtınası son derbisinde de Galatasaray’ı geriden gelerek 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ ANLARI

29’da Stefano Denswil’in, Kerem Aktürkoğlu’na ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Atilla Karaoğlan, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

31. dakikada Galatasaray, Alexandru Cicaldau’nun penaltıdan attığı golle öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Alexandru Cicaldau, Uğurcan Çakır ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

İlk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona ererken Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ikinci yarıya 2 değişiklikle çıktı. Ahmetcan Kaplan ve Siopis’i oyuna alan Avcı ikinci yarıya önde baskıyla başladı.

66’da Trabzonspor maçın en net pozisyonlarından birini kaçırdı. Edin Visca’nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Bruno Peres’in sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

85’te Trabzonspor, Anastasios Bakasetas’ın golü ile maçta eşitliği yakaladı. Bruno Peres’in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Marcao’dan seken topu önünde bulan Anastasios Bakasetas’ın, sağ çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşta meşin yuvarlak Fatih Öztürk’ün sağından uzak köşede ağlarla buluştu.

Uzatmalarda Taylan Antalyalı’nın kısa düşen hatalı pasıyla topla buluşan Edin Visca’nın, bekletmeden ceza sahası dışından kaleye gönderdiği düzgün şutunda meşin yuvarlak Fatih Öztürk’ün solundan köşede ağlarla buluştu ve Trabzonspor maçı 2-1 kazandı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Kasımpaşa: 3 - Kayserispor: 1
Hatayspor: 0 - Çaykur Rizespor: 0
Antalyaspor: 0 - Gaziantep FK: 0
Altay: 0 - İH Konyaspor: 1
Giresunspor: 1 - Aytemiz Alanyaspor: 3

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Adanaspor: 0 - Keçiörengücü: 1
Bandırmaspor: 2 - BB Erzurumspor: 1
Boluspor - Tuzlaspor (Ert.)
Eyüpspor: 1 - Bursaspor: 0 (devam ediyor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler