Galatasaray, Trabzonspor'u 2-1'le geçti

Galatasaray, Trabzonspor'u 2-1'le geçti

Ligin lideri Galatasaray Nef Stadı'nda ağırladığı ezeli rakibi Trabzonspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti. Aslan şampiyonluk yolunda çok hayati bir 3 puan elde ederken serisini 12 maça çıkardı.

SÜPER Lig’in 23. haftasında Galatasaray sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Şampiyonluk yolunda haftanın en önemli maçına çıkan sarı kırmızılılar Nef Stadı’nda müthiş seyirci desteği ile geçen yılın şampiyonunu da devirmeyi başardı ve seriyi 12 maça çıkardı.

Dış sahada bu sezon kâbus gibi bir tablo çizen Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde 6 maç sonra üç büyük rakibine karşı kaybetmiş oldu.


Galatasaray 1-0 geriye düştüğü maçta Mertens ve Icardi’nin penaltı golleriyle 3 puana uzandı.

Oldukça soğuk hava ve kar yağışı altında oynanan mücadelede Trabzonspor henüz 13'üncü saniyede öne geçti.

Mücadelenin hemen başında Toreira'nın büyük hatasında araya giren Abdülkadir Ömür, ceza sahası içerisinde topa Muslera'dan önce müdahale edip pasını Maxi Gomez'e aktardı. Uruguaylı forvet, vatandaşları olan iki rakibinin hatası sonrasında 13. saniyede topu rahatça filelere gönderip Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

Gomez'in attığı bu gol, Trabzonspor'un ligde Galatasaray'a attığı en erken gol olarak da tarihe geçti.

Galatasaray, 18. dakikada Dries Mertens’in golü ile maçta eşitliği yakaladı. Mauro Icardi’nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Dries Mertens, penaltı noktası gerisinde hafif sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır’ın sağından köşede ağlarla buluşturdu.

ICARDI PENALTIDAN ÖNE GEÇİRDİ

İlk yarı iki takımın da karşılıklı golleriyle geçti. İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, 53. dakikada Mauro Icardi’nin golü ile maçta öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Mauro Icardi, yaptığı vuruşla kaleci Uğurcan Çakır ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

Maçın kalan bölümünde Galatasaray net pozisyonları değerlendiremeyen taraf oldu ve Kerem’in uzatmalarda bir topu direkten döndü.

Galatasaray bu sonucun ardından puanını 54’e çıkardı ve liderliğini sürdürdü, Trabzonspor ise 38 puanda kaldı. Sarı kırmızılılar önümüzdeki Gaziantep FK deplasmanına gidecek, Trabzonspor ise sahasında Ümraniyespor’u ağırlayacak.

Süper Lig'de günün sonuçları:
İstanbulspor 2-1 Alanyaspor
Hatayspor 1-0 Kasımpaşa

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Manisa FK 1-1 Samsunspor
Gençlerbirliği 1-0 Göztepe
Sakaryaspor 2-0 Keçiörengücü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler