Galip Karataş Eğitim Kültür Vakfı'ndan Çankırılı üniversite öğrencilerine Kore fırsatı

Galip Karataş Eğitim Kültür Vakfı'ndan Çankırılı üniversite öğrencilerine Kore fırsatı

Çankırı'nın İstanbul'daki başarılı isimlerinden iş insanı İlker Karataş, Facebook hesabından yaptığı duyuru ile Çankırılı üniversite öğrencileri için Kore Üniversitesi ile yapılan anlaşmanın duyurusunu yaptı.

Uzun yıllar İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nda yöneticilikle birlikte, yine İstanbul'da Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunan iş insanı İlker Karataş, sıcak saatlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Aile vakfımız olan Galip Karataş Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı olarak Hankuk (Kore) Üniversitesi ile işbirliği anlaşmasını bugün törenle imzaladık. Burs verdiğimiz başarılı öğrencilerimizi yaz eğitim programlarımıza göndereceğiz inşallah" dedi.

İlker Karataş'ın o paylaşımı:

ilker-karatas-facebook-resim-102.jpg

cankiri-karatas-vakfi-ogrenciler-kore-de-resim-kapak-010.jpg

ilker-karatas-cankiri-resim-010.jpgİLKER KARATAŞ'DAN
SÖZCÜ18'E AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye bilgi veren iş insanı İlker Karataş; "Geride bıraktığımız aylarda üniversitede 'Dekan' düzeyinde görevli bir Güney Koreli bir dostumuzu Bodrum'da misafir ettim. Orada yaptığımız görüşmede gerek Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfımız gerekse aile vakfımız aracılığı ile burs verdiğimiz Çankırılı üniversite öğrencilerimiz içerisinde Hankuk Üniversitesi'nin aradığı şartları taşıyanları eğitim yılı sonunda açılan 'yaz okulu' programlarına göndereceğiz. Bununla ilgili ikili anlaşma iki gün önce Kore'de karşılıklı olarak imzalandı." dedi.

Karataş sözlerini şöyle tamamladı: "İşbirliği içerisine girdiğimiz Hankuk (Kore) Üniversitesi ülkenin saygın üniversitelerinden birisi. 1954 Yılında kurulmuş. 60'ın üzerinde bölümü mevcut. Yaptığımız ikili anlaşma çerçevesinde bizlere belirli sayıda kontenjan ayırdılar. Bizler de tarafımıza ayrılan kontenjan üzerinden önümüzdeki yıldan itibaren gerek aile vakfımızdan gerekse Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'mızdan burs alan öğrencilerimiz arasında istenilen şartlara uygun öğrenci kardeşlerimizi bir aylık süreyle açılan yaz okuluna göndereceğiz. Burada Vakıf Başkanımız Kaptan Mustafa Can'a da projeye verdiği destek için teşekkür ediyorum."

cankiri-vakfi-baskan-kaptan-mustafa-can-resim-10288.jpgVAKIF BAŞKANI CAN: BAŞARILI ÖĞRENCİLERİMİZE CAN FEDA
Çankırılı üniversite öğrencileriyle ilgili yaşanan son gelişme sonrası kendisine ulaştığımız Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Kaptan Mustafa Can da "Değerli hemşehrim İlker kardeşimin ikili ilişkileri sonucu gelişen böylesi güzel bir olaya başkanı olduğum Vakıf üzerinden burs alan öğrenci kardeşlerimizi de dahil etmesi memnuniyet verici. Üniversiteli kardeşlerimizin ve de evlatlarımızın dış dünya ile ilişki içerisinde olmaları, oralara giderek bilim öğrenmeleri hem bizler adına hem de ülkemiz adına gurur verici bir durum. Böylesi fırsatları değerlendirme adına öğrenci kardeşlerimize yardımcı olabilmek de bizim için bir görev. Yeter ki onlar çağdaş bilime ulaşma yolunda gayret göstersinler. Bizler üzerimize düşeni her daim yerine getirmeye hazırız." dedi.

"10 KASIM'DA BURS ALAN ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞUYORUZ"
Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can yaptığımız görüşmede önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek bir organizasyon ile ilgili olarak da bizleri bilgilendirdi. Can; "10 Kasım'da İstanbul'da Vakıf olarak burs verdiğimiz öğrencilerimizle biraraya geleceğiz. Ve bu programda Galip Karataş ağbimizi öğrenci kardeşlerimizle buluşturacak, kendisinin iş ve yaşam deneyimlerini onlara aktarma fırsatı vermiş olacağız. Sizlerin aracılığı ile Vakıf olarak öğrencilerimize burs amaçlı açtığımız kampanyamıza destek veren Çankırılı işadamlarımıza ve dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler