Gamzenin katili teslim oldu

Gamze'nin katili teslim oldu

Başı taşla ezilerek vahşi bir cinayete kurban giden Gamze'nin katil zanlısı İzmir'de kendini ihbar etti.

Başı taşla ezilerek vahşi bir cinayete kurban giden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu öğrencisi 21 yaşındaki Gamze Gürgen'in katil zanlısı polis ekiplerine teslim oldu. Kargoculuk yapan zanlı Kenan A.'nın (27), İzmir'in Şirinyer semtindeki karakola giderek kendisini ihbar ettiği öğrenildi. Kenan A.'nın ilk ifadesinde "Pişmanım" dediği bildirilirken, polis merkezinden çıkartılırken elindeki tırnak izleri dikkat çekti.

ARKADAŞINA MESAJ ATTI

Kütahya’daki bir kız arkadaşının doğum gününe dönen Adnan Mendes Üniversitesi Karacasu Memnune Yarenci İnci Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Gaze Gürgen, geçen perşembe günü saat 15.00 Denizli-Aydın Karayolu sapağında indi. Gürgen, sınıf arkadaşı Yasemin’e cep telefonundan, "Bir ailenin arabasına bindim. Karacasu’ya geliyorum, beni karşılayın" diye mesaj attı. Arkadaşı, bunun üzerine kendisine tanımadığı birinin aracına binmemesi için uyarı için mesajı attı. Ancak mesaj Gamze’ye ulaşmadı. Gamze’nin gelmemesi üzerine merak eden arkadaşı telefon etti. Ancak bir süre çalan telefon meşgule alındı. Daha sonra arandığında da kapalı olması üzerine arkadaşları, durumu jandarmaya bildirdi.

BAŞINI TAŞLA EZEREK ÖLDÜRDÜ

Ertesi gün öğle saatlerinde bir orman koruma bekçisi tarafından Güzelköy Köyü Mezarlığı dağ yolundaki ormanlık alanda Gürgen’in cesedini buldu. Jandarma, olay yerindeki boğuşma izlerinden tecavüz girişiminde bulunulduğu sanılan genç kızın başının taşla ezilerek öldürüldüğünü belirledi. Soruşturma kapsamında jandarma ilk olarak Gamze’nin otobüsten indiği yol kavşağındaki işyerindeki güvenlik kameralarını incelemeye alıp, burada çalışanların ifadelerine başvurdu. Görgü tanıklarının ifadesi ve görüntülerden Gamze’nin Karacasu’yla gitmek için bir kargo aracına bindiği tespit edildi. Bunun üzerine yetkililerle irtibata geçildi. Kargo aracını kullanan kişinin psikolojik sorunları olduğu öğrenildi.

GİDECEĞİ YERE KADAR BIRAKMA TEKLİFİNDE BULUNMUŞ

Kenan A.'nın Aydın-Denizli karayolu Karacasu yol ayrımında, okulunun bulunduğu ilçeye dönmek için araç bekleyen Gamze Gürgen'i, gideceği yere kadar bırakmayı teklif ettiği, bu teklifi kabul eden genç kızın da araca bindiği belirtildi. Kenan A.'nın, ifadesinde, genç kızla birlikte olmak için aracını Karacaören köyü yakınlarındaki ormanlık alana çektiğini, Gamze Gürgen'in bu teklifi kabul etmeyip kaçmaya çalıştığını ve çevrede bulduğu bira şişesiyle kendini korumaya çalışması üzerine önce taşla kafasına vurarak bayılttığını sonra ise başını taşla ezerek öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Öldürülen üniversite öğrencisi Gamze Gürgen'in cenazesi, Aydın Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, memleketi Amasya'nın Hamamözü İlçesine bağlı Göçeri Köyüne götürüldü. Tören sırasında yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, anne Sariye Gürgen, "Yavrum beni bırakıp gitti. Yavrumu oraya koymayın oralarda üşür" diyerek feryat etmesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Kardeşi Büşra ise "Abla beni bırakma" diye gözyaşı döktü. Acılı anne ve kızı yakınları teselli etmekte güçlük çekti. Genç kız, Göçeri köyü camiinde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verildi. Amerika'daki baba Dursun Topuz ise cenazeye katılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler