Gazeteci Elif Akkuş tahliye edildi

Gazeteci Elif Akkuş tahliye edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak', 'Tehdit', 'Şantaj' ve 'İftira' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Elif Akkuş tahliye edildi.

AVUKAT Hüseyin Ersöz, 25 yıldır TRT’de çalışan ve gerekçesiz şekilde 3 aylığına görevden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Elif Akkuş'un tahliye edildiğini duyurdu.

20 Ekim tarihinde, ağır sağlık sorunlarına karşın, 112 acil sedyesinde, hukuka aykırı şekilde tutuklanan gazeteci Akkuş, Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi.

Ersöz'ün yaptığı sosyal medya paylaşımına göre Akkuş, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden dün gece tahliye oldu.

NE OLMUŞTU?

Elif Akkuş, TRT’deki nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanımına ilişkin olarak anonim bir X hesabında yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

25 yıllık savaş muhabiri olan Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak", "tehdit", "şantaj" ve "iftira" suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlik tarafından ise tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler