Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, "Kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" iddiasıyla gözaltına alındı.

Kendisine ulaşan hackerlerin e-devlet üzerinden bilgi sızdırdığı iddiasıyla gündeme gelen gazeteci İbrahim Haskoloğlu, dün akşam Üsküdar'daki evinde gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Haskoloğlu, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

‘HUKUKA AYKIRI KİŞİSEL BİLGİ’ İDDİASI

Haskoloğlu'nun “Kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek” suçundan gözaltına alındığı belirtildi. Haskoloğlu hakkında İçişleri Bakanlığı'nın şikayetçi olduğu öğrenildi.

FATİH PORTAKAL'DAN HASKOLOĞLU İLE İLGİLİ PAYLAŞIM

Öte yandan gazeteci Fatih Portakal, İbrahim Haskoloğlu'nun gözatlı olayı ile ilgili olarak Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "İbrahim Haskoloğlu'nun ablası aradı. Üsküdar'daki evlerine dün gece 11'de polis baskın yapmış. 1 saat kadar evi aramışlar, sonra da @haskaloglu nu gözaltına almışlar. Vatan emniyete götürmüşler. Gözaltı nedeni paylaştığı bir haber iddiası." dedi.

ERDOĞAN VE HAKAN FİDAN

İbrahim Haskoloğu 12 Nisan'da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Yaklaşık 2 ay önce bana bir hacker grubu ulaştı. E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil.” ifadelerini dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlikleri paylaşmıştı.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

VE TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından İbrahim Haskoloğlu, tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, Haskoloğlu'nun ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler