Gazeteci Nedim Türfent'in cezası Yargıtay'da onandı!

Gazeteci Nedim Türfent'in cezası Yargıtay'da onandı!

3 Yılı aşkındır tutuklu bulunan Gazeteci Nedim Türfent'e verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından onandı. 

Yargıtay gazeteci Nedim Türfent'in cezasını onayladıVan’da 13 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan ve Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Türfent'in cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından onandı. Cezanın onanmasının ardından Türfent'in tutuklu koğuşundan hükümlü koğuşuna alındığı öğrenildi. Onama kararının avukatlara daha tebliğ edilmediği sadece Türfent'e iletildiği öğrenildi.  

TANIKLAR İFADELERİNİ GERİ ALMIŞTI 
Gazeteci Nedim Türfent, Hakkari'nin Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrasında yaşanan hak ihlallerini haberleştirdiği için asker ve özel harekat polislerinin kullandığı sosyal medya hesaplarında ölümle tehdit edilmiş ve hedef alınmıştı. Hakkında hazırlanan iddianamede “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla yargılanan Türfent’in ilk duruşmasında 24 tanıktan 13’ü ifadelerinde işkence gördüklerini ve zorla ifade verdiklerini beyan etmişti. Geriye kalan 10’u açık tanık, biri gizli tanık olmak üzere 11 tanıktan 4’ü ise işkence altında kendilerine kağıt imzalatıldığını kaydetmişti. Tüm bunlara rağmen Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi Türfent'e 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler