Gazeteciler baskı ve sansüre karşı Kadıköy ve 10 şehirde eylem
Basın meslek örgütlerinin baskı ve sansüre karşı düzenlediği eylem İstanbul Kadıköy'de başladı. “Murat Ağırel'e Özgürlük” dövizleri taşıyan gazeteciler, “Fonculara değil, İsmail'e özgürlük” ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı.
BASIN meslek örgütlerinin gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara, medya kuruluşlarına kayyım atanmasına ve sansür uygulamalarına karşı düzenlediği protestolar İstanbul'da başladı.
"Sansüre hayır, habere özgürlük" çağrısıyla bir araya gelen gazeteciler, Kadıköy'de basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı için ses yükseltti.
KADIKÖY'DE "MURAT AĞIREL'E ÖZGÜRLÜK" DÖVİZLERİ
Kadıköy Boğa Heykeli çevresinde toplanan gazeteciler, ellerinde "Murat Ağırel'e Özgürlük" yazılı dövizler taşıdı.
Eylemde "Fonculara değil, İsmail'e özgürlük" sloganları atılarak gazetecilere yönelik tutuklamalara tepki gösterildi.
Protestoya katılanlar ayrıca "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganıyla basın özgürlüğüne yönelik müdahalelere karşı dayanışma çağrısında bulundu.

ULUSLARARASI BASINDAN DA DESTEK
Kadıköy'deki eyleme Türkiye'deki gazetecilerin yanı sıra uluslararası basından da destek geldi. BBC ve serbest çalışan (freelance) gazeteciler de alandaki protestoya destek verdi.
Gazeteciler, basın üzerindeki baskıların sona erdirilmesi ve halkın haber alma hakkının korunması taleplerini dile getirdi.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI
Basın özgürlüğü ve tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de yürüyüş başladı.
Boğa Heykeli önünde toplanan kalabalık, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!" sloganlarıyla Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyor.
10 KENTTE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN EYLEM
Basın meslek örgütlerinin çağrısıyla 24 Ekim Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli ve Van'da eylemler düzenleniyor.
İstanbul'da saat 13.00'te Kadıköy Boğa Heykeli önünde başlayan buluşmanın ardından Kadıköy Meydanı'na yürüyüş ve basın açıklaması yapılması planlanıyor.
Adana'daki buluşma da saat 13.00 olarak duyurulurken, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli ve Van'daki eylemlerin başlangıç saati 14.00 olarak açıklandı.

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEKİ EYLEME DESTEK VERECEK
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de düzenlenecek yürüyüşe katılacağını açıklamıştı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özel, basın özgürlüğüne yönelik müdahalelere tepki göstererek yurttaşları gazetecilerle dayanışmaya çağırmıştı.
Özel, açıklamasında "Basın özgürlüğüne, gazetecilere, televizyon kanallarına, sosyal medya hesaplarına saldıran AK Parti'nin kara düzenine karşı yürüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın da İstanbul'daki eyleme katılması bekleniyor.
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ÇAĞRI
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın-İş, Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin de aralarında bulunduğu basın meslek örgütleri, eylemler öncesinde yaptıkları ortak açıklamada gazeteciliğin suç olmadığını vurguladı.
Haber yapmanın, soru sormanın ve kamu adına denetim yürütmenin anayasal güvence altında olduğunu hatırlatan örgütler, gazetecilere yönelik baskılara karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.




