Gaziantep FK ile Beşiktaş puanları paylaştı

Gaziantep FK ile Beşiktaş puanları paylaştı

Beşiktaş, 40 günlük Dünya Kupası arasının ardından çıktığı ilk lig maçında Gaziantep FK ile deplasmanda berabere kaldı. Beşiktaş, geriye düştüğü maçta Wout Weghorst'un son anlarda attığı golle beraberliği kurtardı.

SPOR Toto Süper Lig’in 15. haftasında Gaziantep FK, sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Kanyon Stadı’nda oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Gaziantep FK, Joao Figueiredo ile öne geçerken, Beşiktaş Wout Weghorst ile bir puanı kurtardı.

Karşılaşmada pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, 71. dakika Joao Figueiredo’nun golüyle yenik duruma düştü. Joao Figueiredo, rakibinden topu kurtardıktan ceza sahası hemen dışından sağ ayağının içiyle vuruşunu yaparak topu kaleci Mert Günok’un solundan ağlarla buluşturdu.

Beraberlik için baskısını arttıran Beşiktaş, aradığı golü 86. dakikada Wout Weghorst ile buldu. Arthur Masuaku’nun sol kanattan ortasında Wout Weghorst arka direkte kafayla topu ağlara göndermeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 berabere sona erdi. Beşiktaş maç boyunca çektiği 20 şutta sadece 1 isabet bulurken, o isabetli şut da ağlarla buluştu.

Beşiktaş böylece 40 günlük Dünya Kupası arasının ardından lige puan kaybıyla döndü. Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 17’ye, Beşiktaş ise 23’e yükseltti.

MAÇTAN FAZLA, N'KODOU'NUN HAREKETİNE 'KIRMIZI KART' GÖSTERMEYEN HAKEM KONUŞULUYOR

Süper Lig’in 15 haftasında oynanan Gaziantep FK Beşiktaş maçının ilk yarısında çok tartışılan bir pozisyon yaşandı.

Karşılaşmanın 24. dakikasında Kevin N’Koudou ile Stelios Kitsiou arasındaki ikili mücadele sonrası, iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı.

VAR’DA İZLEDİ KARAR DEĞİŞMEDİ

onyekuru-kafa-atti-resim-06.jpg

N’Koudou rakibine kafasıyla müdahalede bulunurken Kitsiou o hareket sonucu yere düştü. Yaşanan gerilimin ardından N’Koudou’ya sarı kart çıktı. Gaziantepli oyuncular ve teknik heyet pozisyonun kırmızı kart olması gerektiğini söyleyerek uzun süre itiraz etti.

Ardından hakem Atilla Karaoğlu, VAR’dan gelen uyarı sonrası kenara gelerek pozisyonu izledi ancak sarı kart kararını değiştirmedi. Yaşananlar sonrası sosyal medyada büyük tartışma yaşandı. Pozisyonun çok net kırmızı kart olması gerektiğini söyleyen yorumcular Atilla Karaoğlan’a tepki gösterdi.

Beşiktaş’ta ikinci yarı başlarken Nkoudou ve Atiba oyundan çıktı, yerlerine Salih Uçan ile Redmond girdi.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Adana Demirspor 2-1 Karagümrük
Konyaspor 2-2 Alanyaspor
Galatasaray 2-1 İstanbulspor

TFF 1. Lig'de günün sonuçları
Boluspor 3-1 BB Erzurumspor
Keçiörengücü 2-1 Eyüpspor
Gençlerbirliği 2-5 Bandırmaspor
Samsunspor 2-0 Adanaspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler