Gaziantep'te katliam gibi kaza! 16 can kaybı, 21 yaralı

Gaziantep Valisi Davut Gül, 16 vatandaşın kaza sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. 22 vatandaş ise yaralandı.

GAZİANTEP'te katliam gibi kaza meydana geldi. İlk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracı ile bölgede bulunan İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı.

Kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Kazada, kazaya müdahale eden 3 itfaiye görevlisi ile 3 sağlık çalışanı ve Şanlıurfa'ya görevli giderken kazayı görerek yaralılara yardım amacıyla duran İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) canlı yayın aracının sorumlusu 28 yaşındaki Umut Yakup Tanrıöver ile kameraman 25 yaşındaki Muhammet Abdulkadir Esen, itfaiye görevlileri Mehmet Bozkurt, Mehmet Polat ve Ahmet Polat, sağlık görevlileri Tuğba Uzdilli, Halil Özden ve Abdullah Kütük yaşamını yitirdi.

VALİ GÜL: 16 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

​Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana gelen kazada, 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 21 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “TAG Otoyolu Gaziantep- Nizip Arası 20. km'de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 16 vatandaşımız vefat etmiş, 21 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi.

Otobüsün de devrildiği kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

<p><strong>İKİ İHA ÇALIŞANI DA HAYATINI KAYBETTİ</strong></p> <p>Kazada ilk belirlemelere göre İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı. </p>

iha-muhabirleri-gaziantep-resim-08.jpg
Elim kazada görevleri başında hayatlarını kaybeden İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen (solda) ve Umut Yakup Tanrıöver.

gaziantep-kaza-resim-07.jpg

Gaziantep teki kazada can kayıpları yaşandı #2

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Başsavcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı." dedi.

YARDIM ETMEK İÇİN DURMUŞLARDI

Kazada hayatını kaybeden İHA çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım etmek için durdukları öğrenildi.

CANLI YAYINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

NTV yayınına katılan İHA Muhabiri Said Vakkas, feci kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Zaman zaman konuşmakta güçlük çeken Vakkas, "Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler