Gezi’nin polis müdürleri meslekten ihraç edildi

Gezi’nin polis müdürleri meslekten ihraç edildi

Gezi olayları sırasında çadırların yakılması emrini veren, halka orantısız güç kullanılmasının yolunu açan 3 polis müdürü, OHAL kararnamesiyle gönderildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 20'si birinci sınıf, 44'ü ikinci sınıf olmak üzere, 619 emniyet müdürü arasında bir dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 3 isim ön plana çıktı. Gezi olayları sırasında görevde bulunan ve dün ihraç edilen 3 polis müdürü şöyle:

MİTHAT AYNACI: Gezi sürecinde, Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. O dönem, Gezi Parkı çevresindeki göstericilere uygulanan orantısız güç tartışmalarına yol açmıştı. 17-25 Aralık sonrasında açığa alınan Mithat Aynacı, mahkeme kararıyla geri döndü. 15 Temmuz kalkışmasında sahneye çıkan Aynacı, Aksaray Orduevi önündeki 7 zırhlı araçtan birinin içinde gözaltına alındı.

YUNUS DOLAR: Gezi olayları sırasında Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapan Yunus Dolar o dönem bir öğretim görevlisinin kimliğine el koyması ve tartıştığı gazeteciyi “Seni işten attırırım” diye tehdit etmesiyle gündeme gelmişti.

RAMAZAN EMEKLİ: Gezi sırasında Beyoğlu İlçesi'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısıydı. Çadır yakma eyleminin talimatını veren kişi olarak hakkında soruşturma açıldı. İfade veren zabıtalar “Çadırları yakın talimatını polis müdürü Ramazan Emekli verdi” dedi.

ZABITALAR, ‘TALİMATI EMEKLİ VERDİ' DEMİŞTİ
Dönemin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli hakkında açılan soruşturmada, Gezi'deki çadırları yakan zabıtalar, İçişleri Bakanlığı müfettişlerine verdikleri ifadede “Talimatı Emekli'den aldık” demişti. İhraç edilen 2'nci sınıf Ramazan Emekli en son Amasya Merzifon Polis Meslek Okulu'nda görevliydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler