Girit Adası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Girit Adası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberine göre; Akdeniz'de Yunanistan'ın Girit Adası'nın güneyinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nin geçtiği verilere göre; Akdeniz'de 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin meydana geldiği söz konusu fay hattı, Kıbrıs ve Girit'in güneyinden geçerek Yunanistan'ın batısındaki İyon Denizi'ne kadar ulaşıyor.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA
Kandilli Rasathanesi'nin geçtiği verilere göre; Akdeniz'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 15.51'de gerçekleşen deprem Girit'in güneydoğu ucuna yakın... 

EMSC: 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) geçtiği son dakika verilerine göre; saat 15.51'de Girit'in güneyinde 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Depremin derinliği 10 kilometre olarak hesaplanırken, sarsıntı Girit'ten şiddetli bir şekilde hissedildi. 

"BU DEPREM BİZİ KAYGILANDIRIYOR!"
CNN Türk'e konuşan Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Pampal deprem ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bölgede şiddetli depremler olabiliyor. Son günlerde bölgede çok fazla deprem olabiliyor. Bu depremler bizi kaygılandıran depremler... Ölü deniz diye bir fayımız var. Bu fay üzerinde çok yıkıcı depremler söz konusu. Bu durum bizi kaygılandırıyor. Bu fay Afrika levhasıyla Anadolu levhası sınırında bulunuyoruz biz. Aslında bu deprem beklediğimiz bir depremdi. Bu aralar bölge aktif. Bu deprem küçük bir deprem değil. Deniz içinde olması depremin sevindirici bir gelişme. Deprem, bölgenin aktif olduğunu bize anlatması açısından önemli. Bu bölgelerde daha büyük bir deprem olabilir. 5.4'e kadar artçı sarsıntılar olabilir. 

deprem-girit-resim-012.jpg

16.01'de 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha

Saat 16.01'de Akdeniz'de Muğla'dan da hissedilen 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 6,69 olarak ölçüldü.

Girit’te meydana gelen saat 15.51'deki 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından saat 16.01'de 5.0 ve 3.0, 16.18’de 3.1 ve saat 16.33‘te 5.0 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler Girit adasının güneyinde bulunan Heraklion ve Lassithi kentlerinde de hissedildi.

Depremin ardından Girit, Heraklion ve Lassithi Belediyesi itfaiye ve sağlık ekipleri alarma geçirildi. Polis ve askeri ekipler dağ köylerine hareket ederken bölgede şu ana kadar can veya mal kaybı meydana gelmediği belirtildi. Deprem nedeniyle bazı binalarda çatlaklar oluştuğu ifade edildi.

“HASAR TESPİT EDİLMEDİ”
Yunanistan Deprem Planlama Başkanı ve Koruma Teşkilatı (EPPO) Yöneticisi Efthymios Lekkas, yerel haber sitelerine yaptığı açıklamada “Depremlerin Akdeniz'de fay hatlarında meydana geldiğini ve endişe yaratacak bir durum olmadığını ve şu ana kadar hasar tespit edilmediğini“ söyledi.

Girit İtfaiye Müdürü Demosthenes Boudourakis, şehirde ve Lerapetra’nın çevresinde yapılan ilk incelemelerde hasar olmadığını belirterek “Gelişmeleri izliyoruz ve planlanan tüm önlemleri uyguladık. Ancak şu ana kadar hiç yardım çağrısı ve hasar olmadı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler