Golden Visa Programı ile Yunanistan Vatandaşlığı Kazanmanın Avantajları

Golden Visa Programı ile Yunanistan Vatandaşlığı Kazanmanın Avantajları

Yunanistan Golden Visa Programı, Yunanistan vatandaşlığı elde etmek için çok avantajlı bir yol sunuyor...

Yunanistan Golden Visa Programı, Yunanistan vatandaşlığı elde etmek için çok avantajlı bir yol sunuyor. Avrupa Golden Visa programları içerisindeki en düşük yatırım miktarı şartı ile gayrimenkul edinimi gerçekleştirip, gerekli koşulları sağladıktan sonra Yunanistan vatandaşlığına başvurmaya hak kazanabilirsiniz. Golden Visa programı ile elde ettiğiniz kalıcı oturma izninin ardından yedi yıllık yasal oturum süresini geçirip, orada yaşanması gereken minimum gün miktarını dolduran yatırımcılar, vatandaşlığa başvurabiliyor.

1- Düşük Yatırım Eşiği

Yunanistan yatırımcılarına en uygun konutları sunmakta. Uygunluk derken bahsettiğimiz: 250.000 euroluk bir yatırımın size kazandırdığı ikametgah. Bu miktar diğer bazı Avrupa ülkelerinde iki katı kadar yüksek. Bahsedilen miktar Litvanya’da da 250.000, fakat burada yaptığınız yatırımın üzerine ödemeniz gereken bir iadesiz vergi olarak %5’lik meblağ bulunuyor.

2- Çeşitli Yatırımlarla Başvurabilme Hakkı

Programdaki ülkelerden Yunanistan, İspanya ve Portekiz birkaç yatırımın toplamı halindeki yatırımları sayarken Litvanya ve Malta’da özellikle yatırımınız büyük kentlerde ise tek bir yatırım gösterme zorunluluğu bulunuyor.

3- Düşük Fiyatlar ve Ekonomik Yükseliş Umudu

BağlantıBu beş ülke arasında büyük şehir merkezlerindeki konutlarda metrekare başına düşen 1.500-3.000 euro’luk fiyat ile Yunanistan en uygun Avrupa ülkesi gibi gözüküyor. Öyle ki neredeyse diğerlerinin yarısı kadar bir kar sağlıyor yatırımcısına. Listedeki diğer ülkeler de yeni kriz atlatmış olmalarından dolayı büyük bir yükseliş yaşamışlar fiyatlar adına. Yunanistan’da olması beklenen de bu.

4- Kira Getirisi

Golden Visa programı dahilinde edinilen mülklerin ilk beş yılda kiralanması Malta’da yasak iken diğer ülkelerde böyle bir kural bulunmuyor. Bu durum göz önüne alındığında ise turistik yerlerde edinilen mülkler oldukça kazançlı duruyor. Çünkü turistik yerlerdeki kısa dönemli kiraların getirisi uzun dönemli kiralardan çok daha yüksek oluyor.

Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğu zaman bir de Dünya Turizm Organizasyonu’nun verilerine göre Yunanistan’ın, Portekiz’in 2 ve Litvanya’nın 10 katı bir turist kapasitesi olduğu bilgisi eklenince ortaya Yunanistan’dan edinilen mülkün karı çıkıyor.

Kaynak: https://getgoldenvisa.com/tr/

minza-reklam-resim-04.jpg(Bu bir reklam'dır)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler