Görevden uzaklaştrılan 3 HDP’li başkan gözaltına alındı

Görevden uzaklaştrılan 3 HDP’li başkan gözaltına alındı

Terör soruşturması kapsamında, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından biri görevden alınan 3 HDP’li belediye başkanına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, gözaltına alındı. Mızraklı’nın jandarmada, Yılmaz ve Ayaz’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

HDP’Lİ KOCAKÖY BELEDİYESİ’NE DE OPERASYON BAŞLATILDI
HDP’li Kocaköy belediyesine de sabah saatlerinde polis ekiplerince arama başlatıldı. Belediye binası çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin arama çalışmaları sürerken, Kocaköy Belediye Başkanı HDP’li Rojda Nazlıer’in ise gözaltına alınıp, alınmadığı netlik kazanmadı.

(Fotoğraf: Diyarbakır eski belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler