Gözaltına alınan Gülşen adliyeye sevk edildi

Gözaltına alınan Gülşen adliyeye sevk edildi

İmam hatiplerle ilgili sözleri sonrası hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu gözaltına alındı. Gülşen'in ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

NİSAN ayında verdiği konserinde, bir imam hatip mezunu ile ilgili "İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle hedef gösterilen ve hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, İstanbul Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı.

HaberGlobal'de yer alan habere göre Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında; "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Gülşen hakkında "mevcutlu olarak ifadeye getirilmesi" kararı verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen'in ifadeleri üzerine soruşturma başlatmış, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı vermişti.

MEB HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da Gülşen'in ilgili sözleri gerekçesiyle hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

BEŞİKTAŞ’TAKİ EVİNDEN GÖZALTINA ALINDI

Savcılık, emniyete yazı yazarak Gülşen'in ‘mevcutlu' bir şekilde getirilmesi talimatını vermişti. Bunun üzerine şarkıcı Gülşen, soruşturma kapsamında bugün İstanbul Beşiktaş'taki evinden gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen’e eşi Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti.

GÜLŞEN’DEN AÇIKLAMA

Nisan ayındaki konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Gülşen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım…”

GÜLŞEN'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gülşen'in verdiği ifadede detaylar ortaya çıktı.

Suçlamaları reddeden Gülşen, ifadesinde şu şekilde konuştu:

"Benim kadromda klavye müzisyeni olarak çalışan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlarla kendi aramızda aptal, salak sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır.

Bu diyalog konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen bir şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır.

Ben orkestrama hitaben ‘beni seyircilerimin arasına omuzlarınızda taşıyın demem üzerine’ bana orkestra arasından ‘seni imam taşısın’ şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç ile aramızda geçmiştir.

Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven fırsat eşitliğine inan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım.

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provakatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum.

Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler